ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

0 Όρος που ξεπερνά σε ύψος ο,τιδήποτε γήινο, καταγράφηκε σε αστεροειδή!

Μία νέα τρισδιάστατη φωτογραφία του γιγαντιαίου όρους που βρίσκεται στον αστεροειδή Vesta, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Το πελώριο βουνό εντοπίστηκε στον Νότιο Πόλο του αστεροειδή και υπολογίζεται ότι ξεπερνάει σε ύψος ο,τιδήποτε υπάρχει στη Γη! Με την κορυφή του να ορθώνεται σε ύψος 22 χλμ από την επιφάνεια του Vesta, οι ερευνητές της NASA δικαίως μιλούν για... τρία Εβερεστ στη συσκευασία του ενός!





  Ο αστεροειδής Vesta, πήρε το όνομά του από την ρωμαϊκή ονομασία της θεάς Εστίας. Το μέγεθός του μαρτυρά ότι ανήκει στην κατηγορία των "πρωτοπλανητών". Οι ειδικοί εκτιμούν ότι για αιώνες ο αστεροειδής αποτελεί πόλο έλξης μετεωριτών και μικρών διαστημικών βράχων που πέφτουν πάνω του, δημιουργώντας ένα γεωλογικό περιβάλλον με ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα στοιχεία.
 Η παραπάνω εικόνα (NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/PSI) αλλά και το βίντεο που ακολουθεί, έχουν δημιουργηθεί με την αξιοποίηση του υλικού που στέλνει το διαστημικό σκάφος Dawn, το οποίο βρίσκεται εκεί από τον Ιούλιο του 2011.


http://www.pyles.tv/News/diastima/vesta.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...