ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

0 Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τη φωλιά του Κράκεν!!

Ερευνητές από Κολέγιο της Μασαχουσέτης με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Μαρκ Μακ Μέναμιν, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αρχαία φωλιά του μυθικού Κράκεν!
  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής, στη Μινεάπολη στις 10 Οκτωβρίου, μέσα στη φωλιά βρέθηκαν τα οστά θυμάτων του Κράκεν, ανάμεσά τους εκείνα Ιχθυόσαυρων, οι οποίοι θεωρούνται από τα κορυφαία αρπακτικά ζώα της θάλασσας!
  Το κράκεν που φέρεται να ζούσε στην φωλιά αυτή, πρέπει να είχε μήκος τουλάχιστον 30 μέτρων και κατά τον Μακ Μέναμιν αποτελεί τη λύση στο μυστήριο των απολιθωμάτων του Ιχθυόσαυρου! Οι επιστήμονες προσπαθούσαν εδώ και καιρό να βρουν απάντηση στο ερώτημα πώς βρέθηκαν τα οστά Ιχθυόσαυρων (κάποια έφταναν και τα 14 μέτρα), στην συγκεκριμένη περιοχή. Το γεγονός ότι δεν είχαν θαφτεί όλα την ίδια στιγμή αλλά σταδιακά είχαν μεταφερθεί εκεί, και μάλιστα είχαν τοποθετηθεί σε διάταξη σαν κομμάτια ενός παζλ (στη φωτογραφία), ήταν αυτό που οδήγησε τον παλαιοντολόγο να κάνει τον συσχετισμό με το Κράκεν!


  Οπως ανακοίνωσε στο Συνέδριο " όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα χταπόδια έχουν την ευφυία να κάνουν κάτι τέτοιο. Τείνουμε στην άποψη ότι το αρχαίο Κράκεν, που στην ουσία ήταν ένα γιγαντιαίο μαλάκιο, μετέφερε τα κόκκαλα των θυμάτων του στη φωλιά του και δημιουργούσε κάτι σαν "αναμνηστικό πορτρέτο" τους"!
  Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο κάποιο ανθρώπινο χέρι να έβαλε σε διάταξη τα απολιθώματα του Ιχθυόσαυρου ο Μακ Μέναμιν ήταν απολύτως αρνητικός:
  " Ο χώρος φωτογραφήθηκε αμέσως μετά το τέλος της ανασκαφής, γιατί εντυπωσίασε τους επιστήμονες. Είναι πρακτικά αδύνατο να συναρμολόγησε κάποιος τόσα οστά με τέτοια ακρίβεια"!
Το μυθικό Κράκεν
   Οι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία του Κράκεν, μέσα από κινηματογραφικές τανίες όπως "Οι Πειρατές της Καραϊβικής" ή η "Τιτανομαχία" (δείτε το στα δύο βίντεο από τις ταινίες).

  Στην πραγματικότητα, το Κράκεν ήταν ένα θαλάσσιο τέρας που σκορπιζε τον τρόμο για αιώνες στους ωκεανούς όλου του κόσμου. Αν και αρχικά καταγράφονταν μαρτυρίες της παρουσίας του μόνο στις θάλασσες της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, με τον χρόνο το Κράκεν πέρασε στις μυθολογίες πολλών περιοχών του πλανήτη και από εκεί σε λογοτεχνικά έργα, ταινίες ακόμη και βίντεο γκέιμς!
  Περιγράφεται συνήθως ως " ένα πελώριο τέρας που μοιάζει σαν νησί στη μέση του ωκεανού. όταν αναδύεται στην επιφάνεια από τον βυθό όπου κατοικεί". Συχνά το συγκρίνουν με τον Λεβιάθαν του Ιώβ, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για το ίδιο θαλάσσιο τέρας!
  Οι ειδικοί έχουν καταλήξει εδώ και χρόνια στο συμπέρασμα ότι το Κράκεν υπήρξε, αλλά με τη μορφή γιγαντιαίων χταποδιών. Η κρατούσα άποψη λέει ότι ήταν μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του γιγαντιαίου καλαμαριού της αβύσσου, το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος και τα 15 μέτρα. Πέρα από το μέγεθός του, το πιο ενυπωσιακό στοιχείο πάνω του είναι τα μάτια του, που έχουν έχουν το μέγεθος ενός.. πιάτου φαγητού και είναι τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί σε όλο το ζωικό βασίλειο.
  Αν δεχτούμε τη θεωρία του παλαιοντολόγου Μακ Μέναμιν, ότι το αρχαίο Κράκεν είχε την διανοητική ικανότητα να μεταφέρει στη φωλιά του τα οστά των θυμάτων του και να τα συναρμολογεί σαν παζλ, και προσθέοσυμε σε αυτήν την παραπάνω περιγραφή, τότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε γιατί για τόσους αιώνες το Κράκεν σκορπούσε τον τρόμο και έγινε πηγή έμπνευσης τόσων ιστοριών!


http://www.pyles.tv/News/Cryptozoology-Nature/kraken.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...