ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

0 Η νόσος των λεγεωνάριων έφτασε στην Κέρκυρα

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από την Guardian, με ότι αυτό σημαίνει για την Κέρκυρα.
Από τον περασμένο Αύγουστο έχουν καταγραφεί στη Βρετανία 9 κρούσματα της λεγόμενης νόσου των λεγεωνάριων που σχετίζονται όλα με ταξίδια αναψυχής στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας. Οι περιπτώσεις αφορούν άτομα ηλικίας μεταξύ 39 και 79 ετών που είχαν ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Προσπάθεια να βρουν την πηγή
H υπηρεσία συνεργάζεται τώρα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τις ελληνικές αρχές Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η πηγή της λοίμωξης, αναφέρει την Παρασκευή η υπηρεσία.
Διευκρίνισε πάντως ότι ακόμα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι τουρίστες να κόλλησαν τη νόσο όχι στην Κέρκυρα αλλά στη Βρετανία.


Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων
Η νόσος των λεγεωνάριων, μια μορφή πνευμονίας που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, προκαλείται από το βακτήριο Legionella pneumophila, το οποίο ζει σε υγρά περιβάλλοντα και συχνά εντοπίζεται σε κλιματιστικά.
Μπορεί να επιβιώσει στο νερό και μπορεί να μεταδοθεί μέσω της έκθεσης σε σταγονίδια νερού από τα συστήματα ψύξης, τις κεφαλές των ντους και βρύσες, αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο και θεραπεύεται με αντιβιοτικά.
Η βακτηριακή λοίμωξη έχει περίοδο επώασης περίπου δύο εβδομάδων και προκαλεί συμπτώματα που αρχικά θυμίζουν γρίπη.
Στην Ελλάδα δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές επιδημίες της νόσου, σύμφωνα όμως με τα διαθέσιμα στοιχεία τουλάχιστον 135 κρούσματα είχαν εμφανιστεί σε ξένους τουρίστες που είχαν μείνει σε ελληνικά ξενοδοχεία την πενταετία 1990-95.
Δεν έχει εκδοθεί – ακόμα – ταξιδιωτική οδηγία
«Οι Βρετανοί πολίτες που ταξιδεύουν στην Κέρκυρα θα πρέπει να είναι ενήμεροι για αυτή την πιθανή σχέση, ωστόσο δεν προτείνουμε στον κόσμο να αλλάξει τα σχέδιά του για διακοπές» δήλωσε ο καθηγητής Νικ Φιν, ειδικός της Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας και συμπλήρωσε: «η νόσος των λεγεωνάριων είναι πολύ σπάνια και δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο και έτσι ο κίνδυνος είναι χαμηλός. Συνεχίζουμε τις έρευνές μας ώστε να μπορούμε να παρέχουμε τις καλύτερες συμβουλές για τους ταξιδιώτες και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο περαιτέρω περιπτώσεις».

http://www.tsantiri.gr/ygeia/i-nosos-ton-legeonarion-eftase-stin-kerkira.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...