ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

0 Μια ασυνηθιστη εικονα της Γης απο το μακρινο διαστημα και το διαστημοπλοιο Juno

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του πλανήτη μας μαζί με το φυσικό του δορυφόρο τη Σελήνη. Μια φωτογραφία της Γης βέβαια δεν είναι πια σήμερα ένα ασυνήθιστο γεγονός όσο όμορφη και αν είναι εκτός και αν αυτή προέρχεται από μια απόσταση της τάξης των εκατομμυρίων χιλιομέτρων, προσφέροντας πράγματι μια ασυνήθιστη εικόνα. Το διαστημόπλοιο που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι το Juno το οποίο κατευθύνεται στο Δία.

«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο δεν βλέπουμε καθόλου συχνά» δήλωσε ο Scott Bolton επικεφαλής της αποστολής Juno για να συνεχίσει «Η θέα αυτή του πλανήτη μας, δείχνει ουσιαστικά πως φαίνεται η Γη από μακριά, επιδεικνύοντας τη θέση που έχουμε στο διάστημα. Βλέπουμε μια ταπεινή μα τόσο όμορφη θέα του εαυτού μας».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την κάμερα JunoCam στις 26 Αυγούστου όταν το διαστημόπλοιο βρισκόταν σε απόσταση 9,66 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Το Juno εκτοξεύθηκε στις 5 Αυγούστου και διένυσε την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη (402.000 χλμ.) σε λιγότερο από 24 ώρες.
Συνολικά πάντως θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια ταξιδιού και περί τα 2,8 δις. χλμ. πριν ο Juno βρεθεί στις παρυφές του πλανήτη Δία. Το διαστημόπλοιο αναμένεται να πραγματοποιήσει 33 συνολικά περιστροφές σε τροχιά γύρω από τον Δία και να χρησιμοποιήσει τα συνολικά 8 επιστημονικά του όργανα για να διατρήσει το γιγαντιαίο νέφος που καλύπτει την επιφάνειά του έτσι ώστε να μελετήσει την έσω ατμόσφαιρά του.

Image
Η φωτογραφία της Γης (αριστερά, προφανώς) και της Σελήνης (δεξιότερα)που έδωσε η NASA από το διαστημόπλοιο Juno 9,6 εκατ. χλμ. μακριά. Η κάτω φωτογραφία αποτελεί μεγέθυνση της πρώτης. Τελικά ότι ξέρουμε, ότι έχουμε μάθει, ότι έχουμε διαβάσει για την ιστορική εξέλιξη, όλη η ιστορία του ανθρωπίνου είδους έχει εξελιχθεί επάνω σε αυτή την απειροελάχιστη κουκκίδα χαμένη κάπου στις γωνιές ενός Σύμπαντος που αγωνιζόμαστε ακόμη να κατανοήσουμε έστω και τις βασικές αρχές του.

http://www.apocalypsejohn.com/2011/09/juno.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...