ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

0 Εθελοντές για το περιβάλλον και τον πολιτισμό στη Ρόδο



Η ομάδα των "Εθελοντών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου" ξεκίνησε τη δράση της στις αρχές του καλοκαιριού με σκοπό αφενός να κινητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα οικολογίας και αφετέρου να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη του σμαραγδένιου νησιού.
Η κίνηση αυτή που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας στηρίζεται στον εθελοντισμό και στις συνεργίες με φορείς και άλλες οργανώσεις, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Αρωγός από την πρώτη στιγμή στην προσπάθειά τους στάθηκε η Δημοτική Αρχή που βοηθάει με όσα μέσα διαθέτει, κυρίως οχήματα κτλ.

Οι πρώτες δραστηριότητες της ομάδας αφορούσαν την ανακύκλωση χαρτιού, μια και μέχρι σήμερα από τους 28.000 τόνους χαρτιού που πετιούνται ετησίως στο ΧΥΤΑ, ένα πολύ μικρό ποσοστό μόνο ανακυκλώνεται, με ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά. 49.305 κιλά χαρτιού ανακυκλώθηκαν μέχρι σήμερα σε 5 μόνο αποστολές μέσα σε 2,5 μήνες, που συνεπάγεται ότι 1000 δέντρα λιγότερα θα κοπούν για την παραγωγή χαρτιού.
Προσπαθώντας να συνδέσουν την τοπική διάσταση της προσπάθειάς τους με το ευρύτερο πλαίσιο και με μότο «Το ταξίδι χιλιάδων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα» οι Εθελοντές επιζητούν να επεκτείνουν την ομάδα τους, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και να προσφέρει. Η ανακύκλωση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και αφορά σχολικά βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, χαρτόκουτα κ.α.
* Περισσότερες πληροφορίες στο blog τους και στο facebook
http://tvxs.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...