ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

0 Ακλόνητες αλήθειες γύρω από τα μυστήρια των ονείρων !

Τα όνειρα αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που σχετίζονται με τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του διότι διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με την ψυχοσύνθεση και τα βιώματα του εκάστοτε ανθρώπου.

Ας διαβάσουμε όμως μερικές ακλόνητες αλήθειες για τα όνειρα :

1. Oι άνθρωποι ξεχνούν τα περισσότερα όνειρα που...
βλέπουν

Μόλις 5 λεπτά αφότου ξύπνησε κανείς, αρκούν προκειμένου να ξεχάσει περίπου τα μισά από τα όνειρα που είχε δει ενώ μόλις 10 για να ξεχάσει το 90% από αυτά !

2. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βλέπει όνειρα

Ακόμα και αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν βλέπουν , βλέπουν αλλά απλά τα ξεχνούν ! Οι μόνοι που εξαιρούνται από τον κανόνα είναι οι άνθρωποι με ψυχολογικές διαταραχές. Ούτε η εκ γενετής τύφλωση επηρεάζει τα όνειρα καθώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούν εξίσου να ονειρευτούν χρησιμοποιώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις !

3. Βλέπουμε πάντα άτομα που γνωρίζουμε !

Οι…πρωταγωνιστές στα όνειρά μας είναι πάντοτε υπαρκτά πρόσωπα, από τον μπακάλη της γειτονιάς μας μέχρι κάποιο άτομο που είχαμε δει κάποτε, κάπου, και δεν το θυμόμαστε ! Ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια του βίου του γνωρίζει διάφορα πρόσωπα. Ο εγκέφαλός του λοιπόν, έχει την απίστευτη ικανότητα να τροφοδοτεί τα όνειρα με ατελείωτους νέους χαρακτήρες !

4. Δεν είναι όλα τα όνειρα έγχρωμα

Το 12% των ανθρώπων, ονειρεύεται αποκλειστικά ασπρόμαυρα ! Στη δεκαετία του ’50 το ποσοστό αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο και άρχισε να φθίνει μόλις στις αρχές του ‘ 60. Η αλλαγή στον χρωματισμό των ονείρων έγκειται κατά πάσα πιθανότητα κυρίως στη μεταστροφή που έγινε στο χώρο των Μέσων ( από ασπρόμαυρα σε έγχρωμα ).

5. Τα όνειρα έχουν συμβολική αξία

Τα όνειρα μιλούν πάντοτε συμβολικά. Αυτό σημαίνει ότι αν δούμε κάτι συγκεκριμένο στο όνειρό μας, δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσει σάρκα και οστά στην πραγματικότητα.

6. Γίνεται επανάληψη ονείρων

Σε διαφορετικές καταστάσεις ύπνου, είναι δυνατόν να βιώσουμε την ίδια περιγραφή ονείρου ! Πολλοί άνθρωποι λοιπόν, ισχυρίζονται ότι βλέπουν περισσότερες από μία φορές το όνειρό τους. Συγκεκριμένα, το 70% των ανδρών και το 65% των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν βιώσει το ίδιο όνειρο πάνω από μία φορά !

7. Τα ζώα μπορούν να ονειρευτούν όπως οι άνθρωποι

Ειδικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πάνω στα εγκεφαλικά κύματα των ζώων, έδειξαν ότι τα τελευταία μπορούν εξίσου να ονειρευτούν !

8. Το πραγματικό περιβάλλον μπορεί να ενσωματωθεί στα όνειρα !

Εξωτερικά ερεθίσματα – κυρίως ήχοι – που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο ενώ κοιμόμαστε μπορούν να παρεμβληθούν στο όνειρό μας !

9. Διαφορετικό φύλο ; Διαφορετικό όνειρο !

Σχεδόν το 70% τ
ων χαρακτήρων που συμμετέχουν στο όνειρο ενός άντρα είναι άλλοι άντρες ! Αντίθετα, στις γυναίκες τα φύλα των χαρακτήρων μοιράζονται ισόποσα !

http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...