ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

0 Μαγνητικά σωματίδια μετατρέπονται σε μικροσκοπικά ρομπότ...


Χρησιμοποιώντας μαγνητικά πεδία, μία ομάδα κατάφερε και δημιούργησε «πλάσματα» σε σχήμα κουλουριού και να τα μετακινεί στο στρώμα που σχηματίζεται μεταξύ του νερού και  του λαδιού.

Όταν σταμάτησαν το πεδίο, τότε αυτά εξαφανίστηκαν...

Αν και είναι ένα πρώτο βήμα, οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Argonee των ΗΠΑ, υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε μια μέρα να καθαρίζει ιατρικές επιφάνειες ή να συστήσει ένα τρόπο παροχής φαρμακευτικής αγωγής.

Ο επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος, Igor Aranson, δήλωσε πως θα ήθελε μια μέρα να δει να χρησιμοποιούνται αυτές οι δομές, όμως πρώτα ο δρόμος είναι μακρύς, αφού ακόμα δεν τις έχουν κατανοήσει πλήρως. Τις παρομοίωσε, μάλιστα, με τον αντιήρωα SandMan, της ταινίας επιστημονικής φαντασίας, Spiderman 3, ο οποίος μπορούσε να διαλύεται σε μικρά κομματάκια άμμου και να επανασχηματίζεται σε άνθρωπο κατά βούληση.

Έχουν ήδη ανακαλύψει ότι αλυσίδες μαγνητικών νημάτων αυτό-οργανώνονται όταν εκτεθούν σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη συνέχεια, με βάση αυτή την ανακάλυψη, τοποθέτησαν μικροσκοπικά μαγνητικά σωματίδια μεταξύ νερού και λαδιού, επειδή έχουν παρόμοιες πυκνότητες και εφήρμοσαν ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο.

Τα σωματίδια συστάθηκαν σε στρογγυλούς σχηματισμούς και οι επιστήμονες μπορούσαν να τα ελέγξουν αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του πεδίου.

Τα σχήματα, γνωστά ως asters, μπορούσαν να δημιουργούν και ένα άνοιγμα και να «καταπιούν» κάτι.

Τα asters είναι σε θέση να κολυμπούν και να μεταφέρουν σωματίδια μεγέθους 3 χιλιοστών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...