ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

0 Παγωτό βανίλια... το κλασσικό κι αγαπημένο παγωτό μικρών και μεγάλων

Το παγωτό βανίλια, είναι από τις κλασσικές αγάπες όλων, μικρών και μεγάλων για πολλούς λόγους. Πρώτα πρώτα η γεύση του είναι ήπια, εύκολη και λατρεμένη σαν το παλιό καλό κρασί. Έπειτα, είναι ένα παγωτό που μπορείς να το σερβίρεις με πάρα πολλά άλλα γλυκά, σιροπιαστά, κέικ ή τάρτες! Άρα είναι το παγωτό "passe partout" όπως θα έλεγαν οι Γάλλοι.
Σας δίνω σήμερα τη δική μου εκδοχή του παγωτού βανίλια που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (εάν θέλετε light για να εξοικονομήσετε και λίγες θερμίδες)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
2 βανιλέτες 
1/2 κ.γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά) ή 1 φακελάκι βανίλια με άρωμα λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τα 2 κουτάκια γάλα στο ψυγείο 2-3 ώρες πριν την χρήση τους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπούμε πρώτα την κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι, προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
Τέλος, προσθέτουμε και τις βανιλέτες και το ξύσμα ή το φακελάκι βανίλιας με άρωμα λεμόνι.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο... στην φάση αυτή μπορούμε είτε να το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και να το καταψύξουμε μέχρι την επόμενη μέρα ή να το αφήσουμε στο μπολ του μίξερ και να το βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτή η ώρα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπούμε για λίγο με το μίξερ.
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα στην κατάψυξη και το ξαναβγάζουμε για να το χτυπήσουμε για τρίτη φορά.
Το μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και το καταψύχουμε για μια νύχτα.
Την επόμενη ημέρα το παγωτό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 3-4 λεπτά για να μαλακώσει και να το σερβίρουμε εύκολα.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, βύσσινου ή ότι άλλο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...