ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

0 Οι περιπέτειες της μεσογειακής φώκιας στην Ελλάδα

Οι περιπέτειες της μεσογειακής φώκιας στην ΕλλάδαΣτις ελληνικές θάλασσες ζει και αναπαράγεται περίπου ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός της Monachus monachus.
 
Η Monachus monachus έχει πάντα υγρά μάτια γιατί δεν έχει δακρυϊκό πόρο. Έτσι μοιάζει πάντα να κλαίει. Τα δάκρυά της κυλούν συνεχώς και σχηματίζουν γύρω από τα μάτια της μία υγρή μάσκα.


Τα θηλυκά εμφανίζουν χρωματισμούς μεταξύ του καφέ - μπεζ και γκρι - ασημί Τα αρσενικά εμφανίζονται σκούρα γκρι ή μαύρα, με μια ευδιάκριτη λευκή περιοχή στην κοιλιά. 


Οι μεσογειακές φώκιες τρέφονται με ψάρια, χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές και καρκινοειδή (αστακούς κ.ά.). 


Η Monachus monachus ζει σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδος εκτός από τον Αμβρακικό και τον Κορινθιακό κόλπο. 


Από μικρή ηλικία μπορεί και καταδύεται στα 170 μέτρα βάθος έως και 20 λεπτά. Ζει για περίπου 45 χρόνια και γεννάει ένα μικρό σχεδόν κάθε χρόνο. Το μήκος τους φτάνει περίπου τα 2,5 μέτρα και το βάρος τους τα 315 κιλά. 


Καταστροφή των παράκτιων οικοσυστημάτων, ηθελημένες θανατώσεις, παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία, μείωση της τροφής λόγω υπεραλίευσης και θαλάσσια ρύπανση απειλούν τις φώκιες στην Ελλάδα. 
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...