ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

1 Η λίμνη Τριχωνίδα απειλείται από τη ρύπανση

Η λίμνη Τριχωνίδα, στην καρδιά της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας αποτελεί τη μεγαλύτερη, ομορφότερη και πιο άγνωστη λίμνη γλυκού νερού της Ελλάδας. Με έκταση 95,8 τετραγωνικών  χλμ περιβάλλεται από δύο πανέμορφες οροσειρές (του Αρακύνθου και του Παναιτωλικού) απαράμμιλης ομορφιάς, ενώ η ακτή της σε πολλά σημεία θυμίζει θαλασσινά ακρογιάλια. 
Στα νερά της λίμνης Τριχωνίδας και στους πυκνούς καλαμιώνες που φυτρώνουν στις όχθες της έχουν παρατηρηθεί πάνω από 140 είδη πουλιών, 30 από τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Η λίμνη και η γύρω περιοχή είναι πλούσια σε αμφίβια και ερπετά και εδώ έχουν τις φωλιές τους οι όλο και πιο σπάνιες στη χώρα μας βίδρες(είναι θηλαστικά που από το δέρμα τους κατασκευάζονται πολύ ακριβά γουναρικά). Η λίμνη Τριχωνίδα ανήκει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000 για την προστασία της φύσης.
Κι όμως  η τεράστια ρύπανση από απόβλητα ελαιοτριβείων, τυροκομείων, σφαγείων,οικιακών λυμάτων κι από τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων απειλεί θανάσιμα αυτό το φυσικό πνεύμονα της Αιτωλοακαρνανίας.


Διαβάστε κι αυτό από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Υδάτων-ΕΛΚΕΘΕ
Δείτε τη σελίδα των Φίλων της λίμνης Τριχωνίδας στο facebook
http://zeidoron.blogspot.com

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...