ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

0 Lac Rose: Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη

Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (23)
H Lac Rose ή Lake Retba, γνωστή και ως ροζ λίμνη, βρίσκεται στη Σενεγάλη και καλύπτει μια περιοχή λίγο μεγαλύτερη από 2,97 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή η ροζ λίμνη έχει τεράστια περιεκτικότητα σε αλάτι ανά λίτρο νερού, γεγονός που την κάνει υπερβολικά αλμυρή.

Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (1)
Πολλοί είναι οι Σενεγαλέζοι που δουλεύουν στην Lac Rose, μαζεύοντας το αλάτι από τον πάτο της, το οποίο στην συνέχεια μεταφέρουν στην ακτή. Προκειμένου να προστατεύσουν το δέρμα τους από την καταστροφή των ιστών του, τρίβουν την επιφάνεια του με shea butter, το οποίο είναι βούτυρο από το φυσικό λίπος από τον καρπό του Shea tree που φυτρώνει στην Αφρική.
Το χρωμα της λίμνης εξαρτάται από τον φωτισμό. Τις μέρες που έχει δυνατό αέρα, η λίμνη ξηρένεται και η συγκέντρωση του αλατιού αυξάνεται, τα βακτήρια που υπάρχουν στη λίμνη αντιστέκονται και εκκρίνουν περισσότερη χρωστική ουσία, με αποτέλεσμα η λίμνη να γίνεται κόκκινη. Τις ημέρες που υπάρχει συννεφιά, η λίμνη φαίνεται περισσότερο γκρι παρά ροζ.
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (2)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (3)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (4)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (5)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (6)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (7)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (8)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (9)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (10)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (11)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (12)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (13)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (14)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (15)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (16)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (17)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (18)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (19)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (20)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (21)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (24)
Ροζ λίμνη στη Σενεγάλη (22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...