ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

0 Περιμενοντας το Τελος: Αποθηκευση τροφιμων(;)

Σιγουρα θα εχετε δει, ακουσει τα διαφορα που λεγονται για το ετος 2012 και ολες τις θεωριες που σκιαζουν αυτο το ετος. Συνδυαζοντας μαλιστα τις ολοενα και αυξανομενες αντιξοοτητες της εποχης μας, σιγουρα κανει τον καθενα να σκεφτετε πολλα και διαφορα. Ολοι μας προσπαθουμε να “πιαστουμε” απο καπου και να “σταματησουμε” την κατρακυλα που μας εχει παρει.
Η πρωτη σκεψη που κανει ο καθενας ειναι να εξασφαλισει και να αποθηκευση καποια ποσοτητα τροφιμων, για τις δυσκολες στιγμες. Το δυαδικτυο ειναι γεματο με blogs, ιστοσελιδες, videos, για το πως μπορει να γινει αυτη η διαδικασια ακομα και με επαγγελματικο τροπο. Μηχανηματα, ειδικες σακουλες, κατασκευη κελλαριων, αποθηκες κτλ. Ολες οι πληροφοριες ειναι εκει εξω, διαθεσιμες και ο καθενας μπορει να τις βρει και να τις εφαρμοσει. Μπορειτε να αποθηκευσετε τροφιμα, ακομα και για 10 χρονια με απλες συσκευες και λιγο κοπο. Αξιζει ομως; Ακομα και αν εξασφαλισουμε την τροφη μας για αρκετα χρονια, τι μας κανει να πιστευουμε οτι θα εχουμε σωθει;

Σε αλλο αρθρο μου, εχω αναφερει καποια απο τα μειονεκτηματα αυτης της διαδικασιας, που στην ξενη ορολογια εχει ονομαστει σαν κινημα των preppers. Το σημαντικοτερο ολων, εκτος του μεγαλου κοστους, ειναι οτι σε οποιαδηποτε περιπτωση που αναγκαστειτε να αφησετε τον τοπο διαμονης σας, οπου και εχετε αποθηκευση τα τροφιμα και εξοπλισμο, τοτε ειστε και παλι επι ξυλου κρεμαμενοι.
Ας δουμε ομως πρακτικα, μερικες απο τις πιο γνωστες θεωριες για το 2012 και να σκεφτουμε ολοι μας, αν η αποθηκευση τροφιμων ειναι οντως ο σωστος τροπος αντιμετωπισης τους.
1) Το 2012 θα πεσει καποιος πλανητης/αστεροιδης επανω στην Γη (Πλανητης Χ/Nibiru κτλ)
Καταρχας και μονο αν εχουμε αποφυγει το σημειο προσκρουσης ειμαστε πολυ τυχεροι. Αλλα ακομα και αν το αποφυγαμε, οι συνεπειες, σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι τοσο μεγαλες που δυσκολα θα επιβιωσει ακομα και ενα μικρο κομματι του ανθρωπινου πληθυσμου. Διαβαστε για την θεωρια της εξαφανισης των δεινοσαυρων απο μια αναλογη προσκρουση και θα μπορεσετε να εχετε μια πιο λεπτομερη αναλυση του τι γινετε σε αυτη την περιπτωση. Πιστευετε οτι ακομα και αν επιβιωσετε την προσκρουση, θα καταφερετε να επιβιωσετε εστω και μονο με τις τροφες που εχετε αποθηκευση; και τι σας κανει να νομιζετε οτι δεν θα αναγκαστειτε να απομακρυνθειτε απο τον τοπο διαμονης σας;
2) Μια παγκοσμια δικτατορια θα υποδουλωσει τους ανθρωπους
…αλλα μαλλον, θα εχουν τοσο πολυ δουλεια που πιθανον να σας ξεχασουν και να σας αφησουν ησυχους;;;!!!! Οσο οι υπολοιποι θα πεθαινουν εσεις θα μπορειτε να ζειτε στην κρυψωνα σας μια ανετη ζωη.
3) Το 2012 θα γινει μια (ή περισσοτερες) μεγαλη Ηλιακη καταιγιδα η οποια θα αναστρεψει τους μαγνητικους πολους
Η αναστροφη των μαγνητικων πολων, εχει ξαναγινει και καποα στιγμη πιθανον να ξανασυμβει. Το προβλημα ειναι ομως οτι συνηθως αυτη η μεταβολη, συνοδευετε απο καταστροφικα φυσικα φαινομενα, μεγαλης εκτασης, οπως σεισμοι, καταιγιδες, χιονοπτωσεις κτλ. Επισης υπαρχει και η θεωρια της καταστροφης, εστω και προσωρινα, της Ιονοσφαιρας, η οποια προστατευει την Γη απο την Ηλιακη ακτινοβολια, με αποτελεσμα την εξαφανιση της ζωης απο τον πλανητη.
4) Παγκοσμιος πολεμος και πυρηνικη καταστροφη
Αν εχετε δει ποτε καποιον να καταφερνει να επιζει ανενοχλητος στο σπιτακι του, τρογωντας απο τα ετοιμα, χωρις να τον “ενοχλησει” κανεις, ειλικρινα πειτε μου.
5) Παγκοσμια οικονομικη καταρευση
Αναταραχες, διαδηλωσεις, σταση εμποριου κτλ. Μεσα στο χαος που θα δημιουργηθει, ακομα και αν εχετε καταφερει και προλαβει να φτιαξετε την αποθηκη σας, τι σας κανει να πιστευετε οτι καποιος αλλος δεν θα προσπαθησει να σας την παρει.
…και η λιστα συνεχιζετε. Ειναι πολλες οι θεωριες και δυστυχως ολες δεν εχουν αισιο τελος. Σε ολες ομως διαφενεται οτι το σχεδιο του, αποθηκευω και σωζομαι δεν ειναι και οτι καλυτερο. Αντε, να αποθηκευσης καποια ελαχιστα, ισα-ισα για καποιο μικρο διαστημα και οσο σου επιτρεπουν τα οικονομικα σου, αλλα και παλι δεν θα ειναι αρκετο.
Απο την αλλη ομως και το να καταθετεις τα “οπλα” και απλα να περιμενεις το τελος, δεν ειναι και οτι καλυτερο. Τι κανεις λοιπον;
Καταρχας, μειωνεις την ποσοτητα “ηλιθιων” πληροφοριων που εισερχονται καθημερινα στο μυαλο σου. Ενα ηρεμο και πιο συγκροτημενο μυαλο, ειναι σιγουρα πιο καλο, απο ενα αγχωμενο και φοβισμενο. Επεξεργαστειτε τις πληροφοριες που λαμβανετε, μην της αναμασατε και αναμεταδειδετε χωρις προηγουμενος να τις εχετε διασταυρωσει, εστω και με την απλη λογικη. Συνεπως, ψυχραιμια και αυτοσυγκρατηση.
Προσπαθειστε με το μυαλο σας, να φανταστειτε, πως μπορει να ειναι ο κοσμος σε περιπτωσεις οπως αυτες που ανεφερα παραπανω. Πλαστε εικονικα σεναρια, καταστασεων και πως θα τις αντιμετωπιζατε. Θα δειτε οτι το καταλληλοτερο εργαλειο για την αντιμετωπιση τετοιων καταστασεων, ειναι το μυαλο σας, εξοπλισμενο με πληθος γνωσεων σχετικα με διαβιωση, πρωτων βοηθειων, τεχνων οπως η ξυλουργικη, απλης φυσικης, γνωσεων σχετικα με την καλλιεργεια λαχανικων και εκτροφη ζωων. Με αλλα λογια, γνωσεων που μπορουν να σας εξασφαλισουν την αυταρκεια σας.
Τελευταιο και πιο σημαντικο απο ολα. Αλληλοβοηθεια. Κανεις δεν μπορει να αντιμετωπισει τετοιες καταστασεις, μονος του. Χρειαζομαστε και τους αλλους. Ειτε ειναι οικογενεια, ειτε φιλοι, ειτε γειτονες. Μονο με συλλογικη εργασια και συζητηση μπορουμε να επιτυχουμε την διαβιωση μας. Κανεις δεν μπορει να τα κανει ολα μονος του και ουτε να τα ξερει ολα. Αυτα που δεν ξερω εγω, μπορει να τα ξερει καποιος αλλος και αντιστροφα.
Τα πραγματα, σιγουρα δεν ειναι καλα και κανεις δεν μπορει να εφησυχαζετε. Ομως τετοιες καταστασεις ειναι περα της λογικης και την αντιληψης μας. Ακομα, εστω και ενα σεναριο απο τα παραπανω να πραγματοποιηθει, ειναι δυνατον να κανει και τον αθεο να πει: “Θεε μου!!!”. Οποτε, ακομα και λιγη πιστη, κανει καλο….
http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...