ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

0 Κερδίζει έδαφος το “αγοράζω ελληνικά”

Όσο περνάει ο καιρός κερδίζει συνεχώς έδαφος το κίνημα “αγοράζετε ελληνικά” με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας από τον μικρό καταναλωτή έμπρακτα.

Σε αυτό βοηθούν και τα διάφορα διατροφικά σκάνδαλα που ξεσπούν κατά καιρούς, όπως το πρόσφατο με το E.Coli που έχει αφαιρέσει 33 ζωές.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, το κίνημα πολιτών “καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε” στέλνει ακριβώς αυτό το μήνυμα, δηλαδή συμβάλλουμε στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας αγοράζοντας μόνο – όπου είναι δυνατό – ελληνικά προϊόντα.

Την καμπάνια έχουν “αγκαλιάσει” και ελληνικά σουπερ μάρκετ, που θα βάλουν αφίσες του κινήματος στα καταστήματά τους. Όπως λένε στελέχη τους στην εφημερίδα, δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνουν το κέρδος τους αλλά στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που είνα πελάτες και εν δυνάμει πελάτες τους.

Την ίδια στιγμή, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα και τηλεοράσεις αλλά για το καθημερινό τραπέζι, για το οποιο στρεφόμαστε.. έξω. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το 66% των αναγκών μας σε όσπρια το καλύπτουμε με εισαγωγές, το 76% των αναγκών σε μοσχαρίσιο κρέας επίσης, το ίδιο και το 60% της κατανάλωσης χοιρινού.

Το 2010, εισάγαμε 10,8 εκ. κιλά φακές κα εξάγαμε 0,29 εκ. κιλά. Εισάγαμε 31,6 εκ. κιλά λεμόνια και εξάγαμε 4,9. Εισάγαμε 132 εκ. κιλά πατάτες και εξάγαμε 24 εκ. κιλά. Εισάγαμε 0,34 κιλά φασολάκια και εξάγαμε 0,03.

http://to-mati.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...