ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

0 Ένας αγαθός θαλάσσιος γίγαντας.

Το κήτος της φωτογραφίας είναι ένας φαλαινοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι και τα 12.6 μέτρα μήκος και βάρος 21.5 τόνους, δίχως να αποτελεί όμως κίνδυνο για τον άνθρωπο στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Μάλιστα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά στα... ...οποία φαλαινοκαρχαρίες έχουν επιτρέψει σε δύτες να τα «καβαλήσουν» και να πάνε βόλτα. 

Ο καρχαρίας ζει σε τροπικά νερά και ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του είναι τα 70 χρόνια. Κύρια πηγή φαγητού του είναι το φυτοπλαγκτόν, μικροσκοπικά φυτά και ενίοτε πολύ μικρά ψάρια. Πρακτικά είναι ένας αργά κινούμενος καρχαρίας που τρέφεται φιλτράροντας την τροφή του και είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, στα οποία χαρακτηριστικά οφείλεται και το όνομά του. Το στόμα του μάλιστα μπορεί να ανοίξει μέχρι και το 1,5 μέτρο και περιέχει 300 με 350 σειρές από δόντια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από το ενυδρείο Hakkeijima Sea Paradise που βρίσκεται στην άκρη του κόλπου Yokohama στο Τόκιο και από πολύ πρόσφατα φιλοξενεί αυτό το σπάνιο είδος.

 

http://www.planitikos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...