ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

0 ΗΠΑ: "Γονέας 1" και "Γονέας 2" αντί του "Πατέρας" και "Μητέρα" στις νέες αιτήσεις για διαβατήρια

Αντίο, μαμά και μπαμπά. Γεια σας, Γονέα 1 και Γονέα 2...
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να αλλάξει τα έντυπα των αιτήσεων των αμερικάνικων διαβατηρίων κάνοντάς τα "ουδέτερα από άποψη φύλου" με την άρση των αναφορών για τη μητέρα και τον πατέρα, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι, προς όφελος της γλώσσας με την οποία περιγράφει κάποιος τους γεννήτορές του κάπως λιγότερο τρυφερά.
Η αλλαγή έρχεται «ως αναγνώριση των διαφόρων ειδών οικογενειών», σύμφωνα με μια δήλωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με αναφορά του Fox News.

Η ανακοίνωση της αλλαγής θάφτηκε στο τέλος του δελτίου ειδήσεων της 22ης Δεκεμβρίου, με τον τίτλο «Προξενική Έκθεση για τις Βελτιώσεις στα Πιστοποιητικά Γεννημένων στο Εξωτερικό», που τόνιζε άσχετες αλλαγές ασφαλείας.
Στην φώτο οι παλιές αιτήσεις με το «Πατέρας – Μητέρα»
Η νέα πολιτική είναι μια νίκη για τις ομάδες για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, που με αντάλλαγμα την ψήφο, είχαν ασκήσει πίεση για την αλλαγή από τότε που ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη του 2008. Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη ψηφοφορία για τον τερματισμό της πολιτικής "μη ρωτάς, μη μιλάς" στον στρατό, την οποία οι ηγέτες των ομοφυλόφιλων την θεωρούν μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών.

Ο Fred Sainz, αντιπρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μίας ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, χαρακτήρισε την είδηση ​​"ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός για όλες τις αμερικανικές οικογένειες. Ήταν η ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνώρισε την πραγματικότητα με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε αυτή τη χώρα ανατρέφονται από ομοφυλόφιλους γονείς".

Ο Tony Perkins, πρόεδρος του Οικογενειακού Συμβουλίου Έρευνας (Family Research Council), κατηγόρησε την κίνηση αυτή ότι αντανακλά τον «αναποδογυρισμένο κόσμο της αριστερής πολιτικής ορθότητας».
«Αυτό έχει σαφώς σχεδιαστεί», είπε σε δήλωσή του, «για να προωθήσει το σκοπό του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της γονεϊκότητας των ομοφυλόφιλων χωρίς προηγούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση, παραβιάζοντας το πνεύμα, αν όχι και το γράμμα της υπεράσπισης του Νόμου περί Γάμου", όπου το ομοσπονδιακό δίκαιο καθορίζει τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.
Δεν ήταν αμέσως σαφές αν μια παρόμοια αλλαγή θα γίνει σε όλα τα ομοσπονδιακά έγγραφα. Αλλά μετά αφότου η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον ανακοίνωσε το 2009 ότι οι εταίροι των γκέι Αμερικάνων διπλωματών θα είναι επιλέξιμοι για τα οφέλη που παρέχονται στις συζύγους, και η υπόλοιπη αμερικάνικη κυβέρνηση ακολούθησε.

Το 2000, η Κλίντον ήταν η πρώτη σύζυγος προέδρου που παρέλασε σε παρέλαση «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», και ως υπουργός που έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Σε ομιλία της πέρσι τον Ιούνιο, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "μεταφέρουμε τον διάλογο για τα δικαιώματά μας σε άλλες κυβερνήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών ατόμων."

Η Rosemary Macray του Γραφείου Προξενικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέκρουσε τις καταγγελίες περί πολιτικής ορθότητας και περιέγραψε την αλλαγή ως αξιοσημείωτο γραφειοκρατικό εύρημα.
"Αλήθεια, έχουν υπάρξει τόσες πολλές αλλαγές τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια με την αναπαραγωγική τεχνολογία και τα παρόμοια, και έτσι για αυτό το λόγο είναι σημαντικό για εμάς να αντικατοπτρίζουμε επακριβώς τις οικογένειες σε αυτές τις αιτήσεις», είπε.
Η μορφή DS-11, χρειάζεται όταν γίνεται αίτηση πρώτη φορά για διαβατήριο και για παιδιά ηλικίας κάτω των 16.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...