ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

0 Λουτρά Πόζαρ για ευεξία

Ένα ταξίδι στην όμορφη Πέλλα μπορούμε να το προγραμματίσουμε για πολλούς λόγους!
Ο κυριότερος από αυτούς είναι τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) που βρίσκονται 30 χλμ βορειοδυτικά της Έδεσσας και 13 χλμ δυτικά της Αριδαίας.
Τα Λουτρά "χωμένα" σε μια αγκάλη, στους πρόποδες του τρίτου
ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, του Καϊμακτσαλάν, λίγα χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Το τοπίο εξαιρετικό, με δάσος, απότομες πλαγιές και τρεχούμενα νερά.
Οι επισκέπτες εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών) μπορούν ακόμα να "εξερευνήσουν" το Φαράγγι των Λουτρών με την πλούσια βλάστηση, τους καταρράκτες και τις πολλές σπηλιές και βέβαια να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή.
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/23-07-07/23-07-07_198033_81.jpg 
"Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε ύψος 360 -390 μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για ρευματοπάθειες, ορθοπάθειες, ισχιαλγίες, βρογχίτιδες, νευρικές - δερματολογικές - γυναικολογικές παθήσεις, παθήσεις κυκλοφοριακού. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος"
http://www.touristorama.com/assets/images/Greece/Makedonia/Pella/orma/Gallery/04.jpg 
Αυτά λένε τα επίσημα site για τα Λουτρά.
Και συνεχίζουν..
"Ο επισκέπτης μπορεί να καταστεί δέκτης θεραπευτικών μεθόδων, αλλά μπορεί να υιοθετήσει και ενεργητικό ρόλο.
Το κλίμα, το περιβάλλον, η υδροθεραπευτική αγωγή, δημιουργούν τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες για πραγματική χαλάρωση και ευεξία.
Οι πηγές έχουν θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου..."
Αυτήν την ευεξία, από προσωπική μου εμπειρία αλλά και από μαρτυρίες φίλων, θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω ως υπερενεργητική, αν κάποιος μείνει μέσα στο νερό για πάνω από 8-10 λεπτά.
Εκτός από τις ελεύθερες πισίνες που υπάρχουν γύρω από το ποτάμι και το νερό είναι καυτό ακόμα κι αν χιονίζει, υπάρχουν και δύο υδροθεραπευτήρια στην μικρή λουτρόπολη.
Για τη χειμερινή περίοδο υπάρχουν ατομικές πισίνες που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά με καθορισμένα ραντεβού και το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ για ομάδα από ένα έως και τρία άτομα και από τέσσερα άτομα και πάνω το κόστος είναι 4 ευρώ το άτομο.
http://www.nousikirou.gr/images/press/June_2007/kannabourgeio.jpg
Αξιοθέατα.
...Το Υπαίθριο Μουσείο Νερού στην Έδεσσα, το "Μάντσεστερ" της Ανατολής, για να δείτε πως η δύναμη του νερού κινούσε τα παλιά εργοστάσια.
Ακόμα τον καταρράκτη της πόλης τον Κάρανο που πέφτει από ύψος 70 μέτρων.
Τέλος, το Ενυδρείο της πόλης που είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα με ενδημικά ψάρια γλυκού νερού.
...Την Αριδαία, πρωτεύουσα της περιοχής (Βρισκόμαστε στην επαρχία Αλμωπίας).
Συμπαθέστατη, μικρή πόλη, με φαρδείς δρόμους και φιλόξενους κατοίκους.
Πραγματικά αξίζει να την περιηγηθείτε.
Όλη τη επαρχία της Αλμωπίας που καλύπτεται κατά 70% από δάση ονομάστηκε Μογλενά από τους Βουλγάρου;ς και Καρατζόβα από τους Τούρκους λόγω του μαύρου κι εξαιρετικά έφορου εδάφους της.
* Από την Αθήνα η διαδρομή είναι 530 χλμ.
Ντίνος Κιούσης

 http://www.i-diadromi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...