ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

0 Κάψουλες για εσπρέσο. Καλύτερες η όχι;

Το ξέρουμε ότι είναι πιο εύκολες στη χρήση τους αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια τους; Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης έδειξε ότι ο εσπρέσο που παράγεται από τέτοιες κάψουλες (γνωστής μάρκας όπως αναφέρουν οι ερευνητές) ,έχει περισσότερο φουράνιο, μια τοξική ουσία που έχει αποδειχτεί καρκινογόνα σε πειραματόζωα σε σχέση με τον εσπρέσο που φτιάχνεται σε παραδοσιακή μηχανή και άλλους καφέδες.
 
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ποσότητα που βρέθηκε είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και ότι για να ξεπεράσει κανείς αυτά τα όρια θα πρέπει να πιει τουλάχιστον 20 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο φτιαγμένα με αυτές τις κάψουλες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι... ο λόγος που ο καφές φτιαγμένος με κάψουλες έχει υψηλότερα επίπεδα αυτής της ουσίας ειναι γιατί οι ερμητικά κλειστές κάψουλες δεν επιτρέπουν στο φουράνιο να απελευθερωθεί και οι καφετιέρες που χρησιμοποιούνται για παραχθεί τέτοιος καφές χρησιμοποιούν καυτό νερό σε υψηλή πίεση που προκαλεί την ουσία αυτή να εκκριθεί στο ρόφημα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...