ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

0 Θα απαγορεύονται τα αναψυκτικά στη Βοστόνη.

Ο Δήμαρχος της Βοστόνης Τομ Μενίνο αποφάσισε να απαγορευτούν οι πωλήσεις αναψυκτικών στο δήμο της Βοστόνης. Αυτό θα περιλαμβάνει όλα τα δημόσια κτίρια (όπως το δημαρχείο) αλλά και τα αστυνομικά κέντρα, και σε εκδηλώσεις του δήμου, και θα επηρεάζονται και 100 μηχανήματα αυτόματης πώλησης.
Έτσι θα απαγορευτούν τα αναψυκτικά, το εμφιαλωμένο τσάι με ζάχαρη και τα αθλητικά ροφήματα και θα αντικατασταθούν με χυμούς, ημιάπαχο γάλα και εμφιαλωμένο νερό. Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι τα αναψυκτικά ειδικά στις Η.Π.Α. έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ....παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου: "δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα 3 δις που χαλάνε οι εταιρίες αναψυκτικών για μάρκετινγκ αλλά μπορούμε να στείλουμε μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να πωλούνται τα αναψυκτικά παντού". 
Ήδη έχουν απαγορευτεί τα αναψυκτικά σε όλα τα σχολεία της πόλης από το 2004, και φαίνεται ότι η απαγόρευση αυτή είναι αποτελεσματική. Σύμφωνα με στοιχεία από το Χάρβαρντ, όπου επίσης έχουν απαγορευτεί τα αναψυκτικά από το 2004, έχει σημειωθεί πτώση κατανάλωσης αναψυκτικών από τους φοιτητές κατά 18 τοις εκατό. 
Εδώ δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.
Τα αναψυκτικά μπορεί θεωρητικά να απαγορεύονται στα κυλικεία των σχολείων αλλά οι εταιρίες αναψυκτικών έχουν εισχωρήσει με διάφορους άλλους (πιο έμμεσους) τρόπους στα σχολεία. 
Η Coca Cola για παράδειγμα έχει οργανώσει διάφορα προγράμματα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και άλλων φορέων όπου δημιουργούν και διδάσκονται προγράμματα που εστιάζουν στη σωματική δραστηριότητα (όχι τοσο στη διατροφή, θα ήταν γελοίο άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο από εταιρεία αναψυκτικών) σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει η εταιρία, στα προγράμματα αυτά εχουν λάβει μέρος πάνω από 30000 Έλληνες μαθητές.
http://natofao.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...