ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

0 Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και στην ανοιχτή θάλασσα!!!

Σε θερμοκρασία βρασμού έφτασε την Τρίτη η ανοιχτή δεξαμενή, όπου φυλάσσονται τα εξαντλημένα πυρηνικά καύσιμα του αντιδραστήρα 2 στη Φουκουσίμα. Στο μεταξύ, υψηλά επίπεδα ραδιοϊσοτόπων ανιχνεύθηκαν στη θάλασσα, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Το μόνο θετικό είναι ότι το εργοστάσιο συνδέθηκε με το δίκτυο..



ηλεκτροδότησης και οι μηχανικοί άρχισαν τους ελέγχους πριν ανοίξουν το διακόπτη. Στη δεξαμενή του αντιδραστήρα 2, η οποία βρίσκεται εκτός του προστατευτικού κελύφους, η κατάσταση είναι σοβαρή. Ο ατμός που απελευθερώνεται είναι ραδιενεργός, ενώ, εάν η στάθμη του νερού πέσει, οι ράβδοι καυσίμου θα μπορούσαν να λιώσουν και να κλιμακώσουν την κρίση.

«Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Πρέπει να το φροντίσουμε το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, αξιωματούχος της ιαπωνικής υπηρεσίας πυρηνικής ασφάλειας. Ο Νισιγιάμα δήλωσε ότι οι ράβδοι ουρανίου στη δεξαμενή εκτέθηκαν εν μέρει στον αέρα. Διαφορετική ήταν όμως η εκτίμηση του εκπροσώπου της υπηρεσίας Σίνζι Κίνζο, ο οποίος ανέφερε ότι οι ράβδοι πιθανότατα παραμένουν καλυμμένοι με νερό.

Καθησυχαστικές δηλώσεις έκανε στην Ουάσινγκτον ο Μπιλ Μπόρκαρντ, διευθυντής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας: «Η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται κοντά στη σταθεροποίηση», είπε.

Σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή, οι αντιδραστήρες 1, 2 και 3 έχουν υποστεί βλάβες ή μερική τήξη της καρδιάς, ωστόσο τα δοχεία αντίδρασης και τα κελύφη γύρω από τους αντιδραστήρες παραμένουν άθικτα.

Σε μία άλλη θετική εξέλιξη, οι μηχανικοί και οι εργάτες που βρίσκονται στο εργοστάσιο κατάφεραν να συνδέσουν καλώδια ηλεκτροδότησης και στις έξι μονάδες της Φουκουσίμα. Προτού όμως αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση πρέπει να ελεγχθούν οι αντλίες και άλλα εξαρτήματα των συστημάτων ψύξης.

Πιθανότατα θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να αντικατασταθούν τα χαλασμένα εξαρτήματα και να αεριστεί ο χώρος από το εκρηκτικό αέριο υδρογόνο.

Ραδιενέργεια

Εντεκα μέρες μετά το σεισμό και το τσουνάμι, που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έχει εξαπλωθεί στη θάλασσα. Εκατό χιλιόμετρα από το εργοστάσιο, τα επίπεδα ιωδίου-131 ήταν τη Δευτέρα 126,7 φορές πάνω από τα όρια που έχει θέσει η κυβέρνηση, ενώ τα επίπεδα καισίου-134 ήταν 24,8 φορές υψηλότερα. Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η Tepco, ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι, ανακοίνωσε επίσης ότι τα επίπεδα καισίου-137 ήταν 16,5 φορές πάνω από το όριο, ενώ τα επίπεδα του κοβαλτίου-58 ήταν εντός των ορίων.

Σύμφωνα πάντως με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα επίπεδα αυτά δεν είναι απειλητικά για την ανθρώπινη υγεία. Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το σταθμό, οι σταθμοί μέτρησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανιχνεύουν ραδιενέργεια σε επίπεδα 1.600 φορές πάνω από το κανονικό. Τα επίπεδα αυτά θα ήταν επικίνδυνα για όσους έμεναν εκτεθειμένοι στην περιοχή για πάνω από τρεις ημέρες.

Σε μεγαλύτερη απόσταση από το εργοστάσιο, τα επίπεδα ραδιενέργειας πέφτουν απότομα. Στο Τόκιο, 220 χιλιόμετρα από τη μονάδα Φουκουσίμα Νταΐτσι, η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό, τα επίπεδά της παραμένουν όμως τρεις φορές χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό συμβαίνει επειδή η φυσική ραδιενέργεια του εδάφους στην περιοχή του Τόκιο είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι σε άλλες περιοχές του κόσμου.

πηγή: http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...