ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

0 Μόνο στην Ελλάδα τα σκουπίδια πετιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους...

...γιατί εκεί είναι το τελευταίο μέρος που θα σκεφτόταν κανείς ότι μπορεί να βρίσκονται τόνοι απορριμάτων.

Τί γίνεται όμως όταν τόνοι σουπιδιών μιας παράνομης χωματερής που βρίσκεται σε αρχαιολογικό χώρο ξαφνικά ξεχύνονται στο περιβάλλον και υπερκαλύπτουν τα πάντα μολύνοντας οτιδήποτε υπάρχει τριγύρω τους; Αυτό ακριβώς συνέβη στην Άνδρο όπου στην περιοχή Στρόφυλα πραγματοποιήθηκε αποκόλληση και κατολίσθηση της παράνομης χωματερής που συντηρείται εκεί, εδώ και 40 χρόνια περίπου.
Τις προηγούμενες μέρες, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, τόνοι ....
 σκουπιδιών και άλλων απορριμάτων παρασύρθηκαν και τελικά έθαψαν ολοκληρωτικά την παραλία του Σχοινιά και μέρος της θάλασσας σε ακτίνα 200ων μέτρων. Το Λιμενικό, προκειμένου να περιορίσει τη μόλυνση, τοποθέτησε πλωτό φράγμα το οποίο όμως τελικά παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα αφήνοντας τα σκουπίδια να εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο στο υποθαλάσσιο περιβάλλον της Άνδρου.
Η παράνομη χωματερή λειτουργεί στην περιοχή της Σταυροπέδας, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Στρόφυλα – Σταυροπέδας – Αγίου Γεωργίου Παντουκίων, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τον νεολιθικό οικισμό του Στρόφυλα. Η οικολογική καταστροφή που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή είναι τεράστια και επιβάλονται άμεσες εργασίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.                      
http://www.queen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...