ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

0 Κέικ με καρύδι και καφέ

 Ένα αρωματικό, πολύ νόστιμο και όχι πολύ γλυκό κεκάκι για το καφεδάκι μας!
Για το κέικ:
225 γρ βούτυρο
225 γρ ζάχαρη
4 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ δυνατό εσπρέσσο
225 γρ φαρίνα
80 γρ καρύδια

Για το γλάσο:
125 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 φλυτζανάκι του καφέ δυνατό εσπρέσσο
Καρύδια για διακόσμηση


Χτυπάμε τα καρύδια στο μούλτι ~ να μην γίνουν σκόνη!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν καλά πριν ρίξουμε το επόμενο. 
 Προσθέτουμε το εσπρέσσο και ανακατεύουμε καλά.  
 Εγώ έβαλα ένα φακελάκι εσπρέσσο σε ένα φλυτζανάκι (του ελληνικού καφέ) καυτό νερό.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε. 
 Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ
(έκανα το λάθος και έβαλα τη μεγάλη γι αυτό και μου βγήκε λίγο χαμηλό!)
και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού,
 αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
 Το βγάζουμε από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Για το γλάσο χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη καλά, προσθέτουμε τον εσπρέσσο,
ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε πάνω στο κέικ μας.
 Γαρνίρουμε με καρύδια.
Σημ: φυσικά, μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο και να το σερβίρουμε σκέτο
ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...