ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

0 Εικόνες αποκάλυψης στην Ιαπωνία. Σεισμός 8,8 βαθμών - συνεχείς μετασεισμοί- πολλοί τραυματίες.

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και διάρκειας περίπου 2 λεπτών, σημειώθηκε στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και έγινε αισθητός και στο Τόκιο, ενώ ήδη υπάρχει ένας νεκρός ο οποίος έχασε τη ζωή του από τσουνάμι δέκα μέτρων που έπληξε το λιμάνι Σεντάι στη Βόρεια Ιαπωνία.

Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας. Πολεμικά πλοία των δυνάμεων αυτοάμυνας της Ιαπωνίας κατευθύνονται προς την περιοχή του Μιγιάτζι, η οποία επλήγη από τον εξαιρετικά ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις βορειο-ανατολικές ακτές του ιαπωνικού αρχιπελάγους, μετέδωσε το (Δείτε συγκλονιστικές φωτό) ...
 πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μιγιάτζι ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να αποστείλει και χερσαίες δυνάμεις. Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για την ανάπτυξη οκτώ πολεμικών αεροσκαφών στην πληγείσα περιοχή για την εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.

Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες, για πυρκαγιές και για κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού. Κύματα ύψους πολλών μέτρων έχουν ήδη πλήξει τις ιαπωνικές ακτές στον Ειρηνικό. Συνεχείς είναι οι μετασεισμοί, ενώ οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές. Λίγη ώρα μετά τον σεισμό, καταγράφηκε το πρώτο τσουνάμι ύψους 4 μέτρων στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Από τα σεισμικά κύματα παρασύρθηκαν πολλά αυτοκίνητα ενώ κτήρια υπέστησαν ζημιές.

Ένα πλοίο παρασύρθηκε και προσέκρουσε σε κυματοθραύστη στην πόλη Κεσενούμα. Στο μεταξύ στις φλόγες τυλίχτηκε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι τα σεισμικά κύματα θα φτάσουν τα δέκα μέτρα. Επίσης, ανάλογη προειδοποίηση για τη Ρωσία και τις Μαριάννες Νήσους εξέδωσε και το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού. Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Τόκιο, που βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού, και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν κτήρια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και έπεσαν στο λιμάνι της Ιουάτε.


Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας, ενώ οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.
http://epirus-ellas.blogspot.com/
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...