ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

1 Οι κοκκινο-μάτηδες Βάτραχοι (photos+video)

Οι ''Red-eyed tree frogs'', όπως είναι γνωστοί, έχουν έντονα κόκκινα μάτια, ένα ζωντανό πράσινο σώμα με κίτρινες και μπλε ρίγες στις πλευρές, και τα δάχτυλα των ποδιών τους πορτοκαλί. 

Αν και έχει προταθεί ότι τα φωτεινά χρώματα λειτουργούν ως σεξουαλικά σήματα, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα αρσενικά κυμαίνοντται από 2 έως 2 ½ ίντσες ενώ τα θηλυκά έως 3 ίντσες κατά μέσο όρο. Τα Νεαρά βαράχια είναι συνήθως καφέ και γίνονται πράσινα καθώς ωριμάζουν, αν και οι ενήλικες μπορούν να..... αλλάζουν το χρώμα τους ελαφρώς ανάλογα με τη διάθεση και το περιβάλλον. Έχουν μαλακό, εύθραυστο δέρμα στην κοιλιά τους, και το δέρμα στην πλάτη τους είναι πιο χοντρό και δύσβατο.


Τα άκρα σε αυτά τα βατράχια είναι πιο κατάλληλα για αναρρίχηση από το κολύμπι. Οι περισσότεροι από τους βατράχους που βρίσκονται στην οικογένεια Hylidade έχουν ένα τρίτο ''βλέφαρο'' ονομαζόμενο σκαρδαμυκτικής μεμβράνη. Σκοπός αυτής της μεμβράνης είναι να προστατεύει τα ευαίσθητα μάτια του βατράχου από διάφορους κινδύνους.


Οι Phyllomedusid βάτραχοι είναι δενδρόβια ζώα, που σημαίνει ότι δαπανούν μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα δέντρα, το οποίο επίσης τους κάνει μεγάλους άλτες.

 Οι ''Red-eyed tree frogs'' δεν είναι δηλητηριώδη και βασίζονται σε καμουφλάζ για προστασία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένουν ακίνητοι, καλύπτουν τις μπλε πλευρές τους με τα πίσω πόδια τους, βάζουν τα φωτεινά πόδια τους κάτω από τη κοιλιά τους και κλείνουν τα μάτια τους. 


Έτσι, φαίνονται σχεδόν εντελώς πράσινα, και καλά κρυμμένα ανάμεσα στα φυλλώματα.Έίναι σαρκοβόρα και τρώνε τριζόνια, σκώρους, μύγες και άλλα έντομα, και άλλα μικρά βατράχια. 

Αυτά τα όμορφα ζώα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, οι οικολόγοι εργάζονται σκληρά για να αποτραπεί αυτό. Η φύση μπορεί πραγματικά να καταλήξει σε πραγματικά όμορφο παράδειγμα της άγριας ζωής, και αξίζει να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές. 
http://www.tapantaedo.com/

1 σχόλιο:

 1. Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
  Προτείνουμε:
  Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
  Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
  Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
  Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
  Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
  Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
  Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
  Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
  Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
  Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
  ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...