ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

0 Μια σύγχρονη υπόγεια πόλη! (photos)

Το Coober Pedy είναι μια μικρή πόλη της Αυστραλίας, με πληθυσμό 3.500 κατοίκους. Είναι γνωστή για δύο λόγους.

Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι το οπάλιο, ένα είδος πολύτιμου πετρώματος το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή.


 Τα ορυχεία της περιοχής είναι υπεύθυνα για το 70% της παγκόσμιας παραγωγής οπαλίου.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είναι γνωστή η πόλη Coober Pedy είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους κατοίκους της ζουν κάτω από το έδαφος.

 Πρόκειται για μια συνήθεια που ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι ....πρώτοι ανθρακωρύχοι που εγκαταστάθηκαν εκεί, ζούσαν στις σπηλιές των ορυχείων για να αποφύγουν τις εξαιρετικά μεγάλες θερμοκρασίες του καλοκαιριού της αυστραλιανής ερήμου.




Σήμερα, η συνήθεια αυτή έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς από τους – μόνιμους και μη – κατοίκους της πόλης. Με θερμοκρασίες οι οποίες στην επιφάνεια του εδάφους συνήθως αγγίζουν τους 40 βεθμούς Κελσίου (έχει καταγραφεί και θερμοκρασία 47 βαθμών), πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να χτίσουν το σπίτι τους κάτω από το έδαφος, όπου οι συνθήκες είναι πιο σταθερές.



Υπάρχουν κατασκευαστικές εταιρίες στην περιοχή που αναλαμβάνουν τη δημιουργία των υπόγειων αυτών σπιτιών, με το κόστος να είναι παρόμοιο με αυτό των επιφανειακών. Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά μουσεία, εμπορικά καταστήματα, εκκλησίες και ξενοδοχεία, όλα κάτω από το έδαφος.
















http://www.tapantaedo.com/
ΠΗΓΗ:/perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...