ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

0 Εννέα µήνες ένοχης σιωπής

Περισσότερα από 4.700 γερµανικά αγροκτήµατα έκλεισαν προσωρινά αφότου διαπιστώθηκε πως µεγάλες ποσότητες ζωοτροφών έχουν µολυνθεί µε διοξίνη.
Οπως αποκαλύπτει χθεσινό δηµοσίευµα, η γερµανική εταιρεία που παράγει τις ζωοτροφές γνώριζε για τη µόλυνση από τον Μάρτιο του 2010.

Η εφηµερίδα «Hannoversc he Allgemeine Zeitung» αποκαλύπτει ότι δείγµα των προϊόντων – βρώσιµα λίπη – εστάλη για έλεγχο από την ίδια την εταιρεία Harles und Jentzch, η οποία διαπίστωσε πως τα επίπεδα της διοξίνης ήταν δύο φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό. Δεν ενηµέρωσε όµως το... υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου Σλέσβιχ - Χολστάιν, όπου εδρεύει. Το δείγµα κατασχέθηκε στα τέληΔεκεµβρίου κατά τη διάρκεια έρευνας στους χώρους της εταιρείας, στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας. Και τώρα οι Γερµανοί ζητούν καταλογισµό ευθυνών.

Σε µια χώρα που το ενδεχόµενο µόλυνσης στα τρόφιµα µπορεί να προκαλέσει πανικό, αξιωµατούχοι επιµένουν ότι τασυγκεκριµένα επίπεδα διοξίνης δεν θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και πως τα µέτρα ελήφθησαν καθαρά για προληπτικούς λόγους. Σύµφωνα µε τις γερµανικές αρχές, έχουν βρεθεί 3.000 τόνοι µολυσµένων ζωοτροφών. Αν και περιέχουν 3-4 φορές περισσότερη διοξίνη από την επιτρεπτή, εκπρόσωπος της Κοµισιόν δήλωσε ότι δεν είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να καταναλώσει κανείς µερικές δωδεκάδες µολυσµένων αυγών για να φτάσει η διοξίνη σε επικίνδυνα επίπεδα.

Εξαγωγές. Το πρόβληµα απασχολεί ήδη την Ολλανδία και τη Βρετανία. Στην Ολλανδία έχουν εξαχθεί περίπου εννέα τόνοι µολυσµένων αυγών που προέρχονταν απόγερµανικά αγροκτήµατα. Από αυτά η πρώτηπαρτίδα – 86.000

αυγά – αναµείχθηκε µε άλλα και ταπροϊόντα που παρασκευάστηκανεξήχθησαν στη συνέχεια στη Βρετανία. «Δεν γνωρίζω εάν η διοξίνη έχει περάσει σε µαγιονέζες ή γλυκά. Μαζί µε τις βρετανικές αρχέςθα εξετάσουµε τι ακριβώς παρασκευάστηκε µε αυτά τα αυγά», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροποςγια θέµατα Υγείας Φρέντερικ Βίνσεντ.

 Η συγκεκριµένη τοξική ουσία είναι προϊόν βιοµηχανικής καύσης και άλλης χηµικήςδιαδικασίας. Η έκθεση του ανθρώπου σε υψηλά επίπεδα διοξίνης είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήµατα στην αναπαραγωγή και την ανάπτυξη, σοβαρή ζηµιά στο ανοσοποιητικό σύστηµα, ενώ έχει συνδεθεί ακόµη και µε την εµφάνιση καρκίνου.
tanea
TA EIDA OLLA

Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...