ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

0 Στην τελική ευθεία η "φοροκάρτα"


Άφιξη της πρώτης κάρτας στη ζωή μας....

Αντί για δικά μας σχόλια αντιγράφουμε σχόλια αναγνωστών της ιστοστελίδας από την οποία προέρχεται το δημοσίευμα. Εμείς απλά παραθέτουμε πιο κάτω τρία ερωτήματα που μας γεννήθηκαν διαβάζοντας το δημοσίευμα:

  • Δεν χρειάζεται η φοροκάρτα, βάλτε τσιπάκι , είναι πιο τρέντυ!!!!
  • Η μόνη χώρα στον κόσμο, που θα έχει, από έναν εφοριακό για κάθε πολίτη...Και χιλιάδες τραπεζικά υποκαταστήματα...Εφορίες...!!!:)
  • Και τι θα γίνει με τουρίστες? Θα τους δίνουν κάρτες στο αεροδρόμιο?"και ο καταναλωτής έχει και φοροκάρτα με το λογότυπο της ίδιας τράπεζας."
  •  και είχα μια απορία ποιανού ιδέα ήταν η κάρτα αυτή...
  • Πρωτον δεν ξερω ποσο νομιμο ειναι και εαν αντιτιθεται στα προσωπικα δεδομενα του πολιτη. Δευτερον ποσο συνταγματικο ειναι να επιβληθει, εδω για τον.... στρατο και τα Ι5 ειχαν ενα καρο δικαιολογιες.Τρίτον και το αντικαπνιστικο το επεβαλαν και αυτο που καταφεραν ειναι οι καπνιστες να αποφευγουν να βγαινουν. Τεταρτον εντελει τι διαφερει μια δημοκρατια απο μια δικτατορια γιατι σε λιγο και στο κρεβατι θα βαλουν εποπτη. Αυτα για την καρτουλα τους.
  • Δεν μου αρεσει το προτεινομενο συστημα. Θα γνωριζουν αρκετοι τις καταναλωτικες μου συνηθειες, αφου θα καταγραφονται τα παντα. Ειναι ανικανοι να βρουν αλλη λυση;
  • Μου θυμιζουν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ που γυριζε αναποδα το Ντοναλτ κρατοντας τον απο τα ποδια και τιναζοντας τον μηπως εχει καμια δεκαρα στην τσεπη. Αν δεν πεσει χρημα στη αγορα να ανεβουν οι τζιροι δεν γινετε τιποτα. Ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος.
  • δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι υποχρεωτικό, πες ότι θέλω να αγοράσω ένα "αγαθό" από ένα μαγαζί που είναι τέτοιας φύσης το οποίο δεν θέλω να ενημερώνεται η ΓΓΠΣ του κράτους για τις καταναλωτικές μου συνήθειες και οι τράπεζες!! Τι κάνω??
  • Επίσης οι γηραιότεροι τι θα κάνουν? υπάρχει περίπτωση να κατανοήσουν την νέα μέθοδο? Ακόμη και αν το κάνουν, σε τι οφελεί έναν συνταξιούχο?
  • Τέλος, πχ οι τουρίστες πως θα ψωνίζουν? Με προσωρινή κάρτα φορολογική σαν βίζα?? Αν όχι, τότε όποτε θέλω θα λέω ότι είμαι τουρίστας!!! ή θα το λέει ο έμπορος για μένα ....
  • Αναφέρω μερικά χονδροειδή παραδείγματα για να τονίσω ότι με γνώμονα απόλυτο το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του κρατικού μηχανισμού, τον υπέρτατο νεοτερισμό που ευαγγελίζεται σε βαθμό σχιζοφρένειας ο κος ΓΑΠ (ιντερνετ, κάρτες κλπ) αλλά και την προσπάθεια πλήρους ελέγχου του πληθυσμού, εφαρμόζουμε μέτρα τα οποία ούτε έχουμε σκέφτεί ουσιαστικά τις επιπτώσεις αλλά ούτε σεβόμαστε το δικαίωμα του ανθρώπου για επιλογή, για ιδιωτικότητα !! ΤΡΑΓΙΚΟ
  • Και αν ξεχάσω τη φοροκάρτα σπίτι και ... πεινάω.. τί γίνεται; Ούτε ένα σάντουιτς βρε αδερφέ δεν θα μπορώ να αγοράσω; Στην παραλία το καλοκαίρι; Αν χαλάσει το τσιπάκι; Αν μου την κλέψουν; Αν πάρω την κάρτα του φίλου μου για να την φορτώσω γιατί εγώ έχω ήδη αγοράσει αρκετά; Αν δεν είναι υποχρεωτική τότε είναι μάλλον δώρον άδωρο. Σιγά μην πληρώσω το γιατρό με αυτή. Άσε που πρόσφατα μου είπε: τρεις χιλιάδες για την εγχείρηση στο γόνατο. Γιατρέ χρειάζονται και τα δύο γόνατα εγχείρηση; Ε΄, τότε έξι χιλιάδες (λες και είναι στραγάλια). Πανεπιστημιακός σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Καλά θα το σκεφτώ, είπα. Τι οφείλω για την επίσκεψη, 150 ευρώ, μου λέει. Απόδειξη, ρωτάω; 220 ευρώ, απαντάει. Ευχαριστώ, κρατήστε 150.
http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...