ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

6 Κρανίου τόπος η περιοχή της έκρηξης (δείτε φωτογραφίες και βίντεο)

 
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:22 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Ριανκούρ 85 στους Αμπελόκηπους. Το τηλεφώνημα για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" στις 07:38 από άγνωστο δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αντιτρομοκρατική, ενώ ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσε στο σημείο χωρίς ωστόσο να μπορεί να επέμβει έως ότου παρέλθει ο χρόνος. Τη στιγμή της έκρηξης, αστυνομικοί εκκένωναν το χώρο, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η περιοχή γέμισε πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους, αλλά και σε περαστικούς.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν «Πυρήνες» ή «Επαναστατικό Αγώνα»
Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι anfo, γι' αυτό και στο σημείο μυρίζει έντονα πετρέλαιο και αμμωνία. Η αντιτρομοκρατική βλέπει πίσω από το χτύπημα «Πυρήνες της Φωτιάς» ή «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς η εκρηκτική αυτή ύλη έχει χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα αυτών των δύο οργανώσεων.

Συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί σε παγιδευμένο μηχανάκι delivery έξω από το υπουργείο Οικονομικών (12/12/2005, με τρεις τραυματίες), και σε ποδήλατο έξω από την οικία του Γιώργου Βουλγαράκη (30/5/2006), την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας». Ανώτατοι αξιωματικοί μιλούν για ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενόψει της δίκης στις 17 Ιανουαρίου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μηχανής, την οποία είχαν παρκάρει έξω από το Πρωτοδικείο, ενώ ο άγνωστος που τηλεφώνησε είχε δώσει και τον αριθμό κυκλοφορίας του, γι'αυτό και εντοπίστηκε άμεσα. Όπως διαπιστώθηκε η μηχανή είχε κλαπεί χθες από το Γαλάτσι.

Από την ισχυρότατη έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και σε γύρω κτίρια, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι πρώτες μαρτυρίες
Η ομάδα των ΤΕΕΜ έχει περισυνελέξει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία και στάλθηκαν στα εργαστήρια για να εξεταστούν. Παράλληλα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν μαρτυρία περαστικού, που ανέφερε ότι ήταν στο σημείο στις 6:30 και είδε δύο νεαρούς ντυμένους αστυνομικούς να παρκάρουν τη μηχανή και να λένε ότι χάλασε. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τους είδε να πηγαίνουν στο καρτοτηλέφωνο και τελικά να επιβιβάζονται σε λευκό φορτηγάκι, το οποίο οδηγούσε τρίτος νεαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε υπηρεσία στο Πρωτοδικείο δεν αντιλήφθηκε ύποπτες κινήσεις (δεν είδε τίποτα), ενώ στο κτίριο δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.
http://www.newsbomb.gr
http://zeidoron.blogspot.com/

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...