ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

0 Λουκέτο στο ημερήσιο "Βήμα"

Στην αναστολή της λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας "Το Βήμα” προχωρά, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Το τελευταίο φύλλο βγήκε σήμερα Παρασκευή, ενώ από Δευτέρα (29/11) θα υπάρχει μόνο το Βημα Online και το κυριακάτικο φύλλο.

Η απόφαση της διοίκησης, ανακοινώθηκε ....

και επισήμως στους δημοσιογράφους και τους υπαλλήλους το βράδυ της.... Πέμπτης, από τον διευθυντή της εφημερίδας Παντελή Καψή.

Το Σάββατο θα βγει μια 17σέλιδη έκδοση της εφημερίδας σε PDF στην ιστοσελίδα Bήμα online. Η Κυριακάτικη έκδοση θα συνεχίσει να βγαίνει κανονικά. Η ημερήσια έκδοση του Βήματος είχε ανασταλεί ξανά στο παρελθόν με τελευταία επανακυκλοφορία τον Μάρτιο του 1999.

Μείωση μισθών για να μη γίνουν απολύσεις

Στους συνολικά 160 εργαζόμενους (δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους) ανακοινώθηκε ότι κάποιοι θα απορροφηθούν από την ιστοσελίδα, κάποιοι θα εργαστούν σε ένα Newsroom, που θα τροφοδοτεί με ειδήσεις όλο τον όμιλο και κάποιοι ενδέχεται να απολυθούν.

Ωστόσο υπήρξε αντιπρόταση για να μη γίνουν απολύσεις. Προτάθηκε στους εργαζόμενους να υπογράψουν για μείωση μισθών κατά 10%, ώστε να υπάρξει δέσμευση από τη διοίκηση ότι δεν θα απολυθούν.

Αύριο θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζόμενων στο BHMA, για να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την πρόταση. Αντίστοιχη συνέλευση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στα ΝΕΑ.

Η πρόταση για μείωση μισθών, αφορά όλους τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι και όχι μόνο, οι εργαζόμενοι του Βήματος, που κλείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προβληματίζει τους εργαζόμενους, είναι το αν η συμφωνία θα τηρηθεί, καθώς μόλις πριν δύο μήνες υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...