ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

0 Η βιβλιοθήκη του Βατικανού ανοίγει ξανά τις πύλες της

Ήταν κλειστή 3 χρόνια λόγω εργασιών ασφαλείας
Μία από τις διασημότερες βιβλιοθήκες του κόσμου, αυτή του Βατικανού, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της για τους μελετητές στις 20 Σεπτεμβρίου, αφού παρέμεινε κλειστή επί τρία χρόνια προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να αποκτήσει μέτρα ασφαλείας της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο καρδινάλιος Ραφαέλε Φαρίνα τα έργα ήταν απαραίτητα επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα ακόμη και στον σκελετό του κτιρίου που χρονολογείται από το ...15ο αιώνα και φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο βιβλία, τα παλαιότερα από αυτά ανάγονται στους πρώτους αιώνες μ.Χ.

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει εξάλλου σχεδόν 150.000 χειρόγραφα. Μεταξύ αυτών και την ακριβότερη Βίβλο του κόσμου για τη διακόσμηση της οποίας χρησιμοποιήθηκε 1,5 κιλό χρυσάφι, όπως αποκάλυψε ο συντηρητής των ελληνικών χειρογράφων, Σεβέρ Βόικου.

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού θα διαθέτει στο εξής ένα σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας των βιβλίων που θα επιτρέπει να εντοπίζεται κάθε έργο και θα μπλοκάρει την έξοδό του από το κτίριο.

Το κόστος των εργασιών άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν από την ίδια τη Βιβλιοθήκη και από Ιταλούς και ξένους σπόνσορες.

Πηγη : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...