ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

0 H Σαντορίνη πίσω από τη βιτρίνα...

Επικοινωνω μαζι σας, μη εχοντας καπου αλλου να απευθυνθω. Ελπιζοντας να δημοσιευσετε, τουλαχιστον εσεις, την επιστολη μου.
Μία από τις παλιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης, αν όχι τη παλαιότερη, την εκκλησία του Αι Γιάννη, στην περιοχή Μυλωνάδες στο Βουρβούλο, όπου η απόλυτη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, έχει προκαλέσει την ολοκληρωτική καταστροφή ενός μοναδικού μνημείου, με τεράστια Αρχαιολογική, Πολιτιστική και Θρησκευτική σημασία.
Ο δρόμος προς την εκκλησία είναι μονίμως καταστρεμμένος και αδιάβατος από τις.... βροχές του χειμώνα,αν και χρειάζεται ετησίως μόνο ολιγόωρη συντήρηση από έναν φορτωτή.
Παρά ταύτα και παρά τις συνεχείς και μακροχρόνιες εκκλήσεις του πατέρα Κοκκαλάκη, προς τη Δημοτική Αρχή, όπως καλά γνωρίζουμε, εισπράττει την...
 απολυτη αδιαφορία.
Ο δρόμος δεν συντηρείται, με αποτέλεσμα, να γίνει αδύνατη όχι μόνο η συντήρηση του ναού αλλά ακόμη και η δυνατότητα Λειτουργίας του.
Ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της αναλγησίας των υπευθύνων είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των παλαιότατων αριστουργηματικών τοιχογραφιών, καθώς και των ταφικών μνημείων που υπάρχουν εντός του Ναού.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έχουν καταδικαστεί οι λιγοστοί αμπελουργοί της περιοχής, είτε να εγκαταλείψουν τα αμπέλια τους αφού γίνεται αδύνατη η πρόσβαση προς αυτά, είτε να αναζητούν γαϊδουράκια, με ειδικές ικανότητες, ώστε να ξεπερνούν τα τεράστια χαντάκια για να κουβαλούν τα σταφύλια τους.
Οι δημοτικοι μας αρχοντες, ασχολουνται μονο με ο,τι θα τους γεμισει πλουσιοπαροχα τις μεγαλες τους τσεπες. Με τιποτε αλλο.Αλλα αφου κανεις δεν ελενχει το πως πλουτισαν,τοτε ποιον να φοβηθουν;
Θα παρακαλούσα να κάνει καποιος ένα ρεπορτάζ επί τόπου, για να δει ο κόσμος πώς καταστρέφονται τα μνημεία μας από την ανικανότητα και την αδιαφορία των ανθρώπων στους οποίους έχουμε παραδώσει τις τύχες του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...