ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

0 ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


Ποσότητα αλλοιωμένου κρέατος παραδόθηκε από τον προμηθευτή στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Ανδρέα της Αττικής. Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, το έκριναν ακατάλληλο προς κατανάλωση και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της παιδικής κατασκήνωσης ενημέρωσαν την Εισαγγελία Αθηνών.
Το περιστατικό γνωστοποίησε η Ένωση ....Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, που σε ανακοίνωσή της σημείωσε τα εξής: "Το εξωφρενικό όμως αυτής της σοβαρής και ταυτόχρονα θλιβερής υπόθεσης είναι ότι η παιδική κατασκήνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με τους υπευθύνους της, συνεχίζει να προμηθεύεται κρέας από τον ίδιο προμηθευτή που τις προηγούμενες μέρες έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Αναρωτιόμαστε ποια σύμβαση και ποιος νόμος επιβάλλει να συνεχίσεις να προμηθεύεσαι από τον ίδιο προμηθευτή προϊόντα όταν αποδεδειγμένα έχει διαπιστωθεί η ακαταλληλότητά τους. Καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο θέμα των προμηθειών των παιδικών εξοχών προκειμένου να μη διατρέχουν κανένα κίνδυνο τα παιδιά μας και παράλληλα να γίνει γνωστό εάν η συγκεκριμένη σύμβαση γίνεται από κοινού με τη Νομαρχία Αθηνών γιατί τότε θα πρέπει από πλευράς Νομαρχίας να καταγγελθεί κάθε ενδεχόμενη σύμβαση με το συγκεκριμένο προμηθευτή".

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι:

* * "Η προμήθεια κρεάτων στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμβασης, που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Αθηνών με συγκεκριμένο προμηθευτή και αφορά τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης της (όπως στην περίπτωση των κατασκηνώσεων της Αστυνομίας, που έχουν έδρα την Αθήνα).
* * Την 06-08-2010 από μέλη της ορισθείσας ειδικής επιτροπής παραλαβής ειδών, που λειτουργεί στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε η παράδοση ποσότητας αλλοιωμένου κρέατος.
* * Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία δέσμευσης και καταστροφής της συγκεκριμένης ποσότητας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών.
* * Για το περιστατικό ενημερώθηκε εγγράφως ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών για τις περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς του.
* * Επισημαίνεται ότι για τον έλεγχο της ποιότητας και της καταλληλότητας των ειδών-προϊόντων, που προμηθεύονται οι κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφαίνεται η προαναφερόμενη ορισθείσα ειδική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν γιατρός, τεχνολόγος τροφίμων και Αξιωματικοί του Σώματος".

Σημειώνει δε, ότι με τη λειτουργία της Επιτροπής "διασφαλίζεται πλήρως η καταλληλότητα των ειδών, που παραλαμβάνονται και εντοπίζονται άμεσα τυχόν αλλοιωμένα ή ακατάλληλα τρόφιμα (όπως στην προκειμένη περίπτωση)".

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...