ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

0 Ο μυστηριώδης κρατήρας της Γουατεμάλας


Ο τεράστιος κρατήρας στο κέντρο της πόλης
Ιούνιος 2010

Ο παράξενος και γεμάτος μυστήριο κρατήρας που ανοίχθηκε το βράδυ στις 3 Ιουνίου 2010, σε πόλη της Γουατεμάλας, θεωρήθηκε ως αποτέλεσμα της τροπικής καταιγίδας ‘Αγκάθα’, που έπληξε χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ ( αφήνοντας στο πέρασμά του περισσότερους από 180 νεκρούς).

Η τεράστια στρογγυλή οπή,...

που ανοίχτηκε εν ριπή οφθαλμού, στη μικρή πόλη της βόρειας Γουατεμάλας, έχει διάμετρο τριάντα μέτρα και κατάπιε ολόκληρο κτίριο τριών ορόφων, που ήταν βιοτεχνία ενδυμάτων και ως εκ θαύματος εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κανείς σε αυτό.
Οι επιστήμονες προσπάθησαν να διερευνήσουν, πως ανοίχθηκε ο τεράστιος κρατήρας, χωρίς όμως να δώσουν κάποια εξήγηση.

Εκπλήσσει το σχήμα του, σαν να έγινε με ένα γιγάντιο τρυπάνι χωρίς όμως να αφήσει ίχνη γύρω από αυτό, ούτε την παραμικρή σκόνη… ή ακόμη και θόρυβο.

Πάντως η περιοχή χαρακτηρίστηκε, μετά από αυτό το γεγονός, υψηλού κινδύνου και εκκενώθηκε από τους τριακόσιους κατοίκους της.


Οι επιστήμονες προσπαθούν να συνδυάσουν τον κυκλικό κρατήρα με την έκρηξη του ηφαιστείου Pacaya της Γουατεμάλας, όπου προκάλεσε την εξαφάνιση αρκετών ατόμων και την εκκένωση μεγάλης περιοχής.


Σύμφωνα με τον γεωφυσικό Δαβίδ Μοντερόσο, που πέταξε με ελικόπτερο πάνω από αυτόν, διαπίστωσε ότι ο κρατήρας έχει μεγάλο βάθος και το εσωτερικό του, πέρα από τον ακριβή κύκλο που σχηματίζει , παρουσιάζει μια ανεξήγητη τεράστια κοιλότητα.

Το αίνιγμα, μεγαλώνει, γράφει η ισπανική εφημερίδα ‘reportajes’, αφού μόλις δύο χιλιόμετρα από το σημείο αυτό, στην ίδια περιοχή το 2007, ανοίχθηκε μια παρόμοια οπή, ιδίων διαστάσεων που κατάπιε δύο σπίτια και τρεις ανθρώπους.

Και τότε είχανε πει ότι επρόκειτο, μάλλον, από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή.

Ωστόσο παραμένει ένα αίνιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...