ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

0 Σπάνιο θηλαστικό εμφανιστηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαπέντε χρόνια!

Σαόλα καταγράφηκε στο Βιετνάμ- Δείτε τις φωτογραφίες

Ένα από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά στη Γη κατέγραψε η κάμερα στο Βιετνάμ για πρώτη φορά εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ενισχύοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη του είδους.

Το σαόλα, που θυμίζει αντιλόπη, φωτογραφήθηκε σε δάσος στο κεντρικό Βιετνάμ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το WWF.

«Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη που μας χαρίζει ελπίδα»,  δήλωσε ο διευθυντής του Ταμείου στο Βιετνάμ Van Ngoc Thinh.

Το θηλαστικό είχε πρωτοανακαλυφθεί στα βουνά του Βιετνάμ κοντά στα σύνορα με το Λάος το 1992, όταν ομάδα μελών του WWF και της υπηρεσίας δασοπροστασίας του Βιετνάμ εντόπισαν ένα κρανίο με παράξενα κέρατα στο σπίτι κυνηγού.

Η τελευταία φορά που κάποιος είδε σαόλα στη φύση, στο Βιετνάμ, ήταν το 1998, γράφει ο Guardian ενώ σύμφωνα με το WWF η λαθροθηρία ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του είδους.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά πολύ λίγα είναι γνωστά για το σαόλα και η δυσκολία στον εντοπισμό του εμποδίζει τους επιστήμονες από το να διατυπώσουν μία εκτίμηση για τον πληθυσμό του. Στην καλύτερη περίπτωση είναι μερικές εκατοντάδες αλλά δεν αποκλείεται να είναι και δεκάδες που ζουν στα πυκνά δάση κατά μήκος των συνόρων με το Λάος, λέει το WWF.

Δείτε τις φωτογραφίες




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...