ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

2 Τα 10 μεγάλα (πρόσφατα) ψέμματα της Χρυσής Αυγής - Πως κατάφερε να ξεγελάσει τους πολίτες

Τα 10 μεγάλα ψέμματα της Χρυσής Αυγής - Πως κατάφερε να ξεγελάσει τους πολίτες
Παρά την αποκήρυξη της ιδεολογίας τους στο γραφείο του ανακριτή αλλά και στους πολίτες, η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της «καρφώνονται» από το παρελθόν τους και τις πράξεις τους, οι οποίες διαψεύδουν τα λεγόμενα τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη, του Χρήστους Παππά, του Ηλία Παναγιώταρου και του Γιάννη Λαγού, το «Εθνος» συγκεντρώνει τα 10 -μεγαλύτερα- ψέμματα της Χρυσής Αυγής με τα οποία προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή για την αθωότητα της, ωστόσο δεν «έπιασαν».
Τα δέκα μεγάλα (πρόσφατα) ψέμματα της Χρύσης Αυγής:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: Δεν έχουμε τάγματα εφόδου
Στον ανακριτή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως «τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε ένα έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που αναφέρει τάγματα εφόδου».
Ωστόσο ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στις Θερμοπύλες είχε δηλώσει: «Εδώ είμαστε, ας έρθουν να μας συντρίψουν. Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ας έρθουν να μετρηθούμε».
  • Νίκος Μιχαλολιάκος: Πιστεύω στη Δημοκρατία
«Πιστεύω στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και δεν μπορεί να είμαι υπεύθυνος για όσα κάνει κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής». Ωστόσο, στις 25 Αυγούστου στις Θερμοπύλες ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πει: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή.
  • Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν είμαστε στρατός
«Στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν προβλέπεται παράταξη τύπου στρατιωτικού αγήματος. Στα εκατοντάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να δει πως η διάταξη των συγκεντρωμένων είναι κανονική. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις όπως στο μνημόσυνο του Μελιγαλά προσφάτως όπου κατόπιν δικής μου προτροπής βαδίσαμε συντεταγμένα προς το μνημείο, επιβάλλεται οι συμμετέχοντες για να επιδείξουν σεβασμό να μην προσέρχονται σε ένα χώρο μνήμης όπως πηγαίνουν στην εργασία τους ή σε άλλες ασχολίες τους.», είχε δηλώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του, ωστόσο από πάρα πολλές φωτογραφίες οι οποίες δεν είναι από τον Μελιγαλά, τα μέλη της Χ.Α. Φαίνονται παραταγμένα και προχωρούν με στρατιωτικό βηματισμό.
  • Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν φοράμε στολή
«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ή εντολή για τη χρήση στολής στις δημόσιες εκδηλώσεις. Για λόγους αισθητικής προσωπικά εκτός κοινοβουλίου, στις πολιτικές μου ομιλίες προτιμώ να φορώ κάποια από τα μαύρα t- shirt με διάφορα λογότυπα της Χρυσής Αυγής που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτό το πράττουν και άλλοι βουλευτές και στελέχη και θεωρώ πως αφού λειτούργησε ο μιμητισμός τα μπλουζάκια αυτά καθιερώθηκαν ως μόδα σε ένα μεγάλο κομμάτι κυρίως της νεολαίας». Μια απλή αναζήτηση σε φωτογραφίες της οργάνωσης, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους πως ο ενδυματολογικός κώδικας είναι αυστηρός και περιλαμβάνει μαύρο μπλουζάκι και παντελόνι παραλλαγής.
  • Ηλίας Κασιδιάρης: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένας νόμιμος πολιτικός σχηματισμός και ουδεμία σχέση έχει με στρατιωτική ή παραστρατιωτική δράση»
Ωστόσο, όπως είχε ο ίδιος δηλώσει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012 στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής Τρικάλων, η Χ.Α. Είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση: «Θα παρακαλέσω, όπως σε κάθε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής -γιατί οι δικές μας συγκεντρώσεις δεν είναι κομματικές ή πολιτικές-, θυμίζουμε περισσότερο, πράγματι, στρατιωτική μονάδα, σε στάση προσοχής, μετά το παράγγελμα, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο»
  • Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν γνωρίζω τον Ρουπακιά
«Ο συγκεκριμένος (Γιώργος Ρουπακιάς) δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος, εξ όσων γνωρίζω εχει συμμετάσχει σε κάποιες δραστηριότητες όπως και χιλιάδες άλλοι πολίτες»
Ομως, οι φωτογραφίες του Γιώργου Ρουπακιά και οι πορείες που έχει συμμετάσχει με το ακροδεξιό κόμμα, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης του γεγονότος πως ο Ηλίας Κασιδιάρης ήξερε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
  • Χρήστος Παππάς: Απεταξάμην τον Χίτλερ
Πολιτικά και ιδεολογικά δεν μπορώ να έχω τις αυτές πεποιθήσεις με ξένους εχθρούς που έβλαψαν την πατρίδα μου. Ο Χίτλερ πέθανε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει πολιτικά με την Ελλάδα του 21ου αιώνα». Ωστόσο οι φωτογραφίες του στις οποίες είναι ντυμένος ως αξιωματικός του Γ' Ράιχ, τον διαψεύδουν.
  • Χρήστος Παππάς: Δεν είμαι ναζί
Ουδεμία σχέση έχω με τα έγγραφα αυτά, ομολογώ σίγουρα κατά οιονδήποτε τρόπο δεν απηχούν σχέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά ούτε και δικές μου και σε ότι αφορά το καταστατικό είναι ένα κείμενο το οποίο πρωτοείδα στην εφημερίδα των συντακτών, και το θεωρώ βλακώδες. Όσο αφορά στο έγγραφο Πρωτεσίλαος, ένα επίσης άγνωστο προς εμέ κείμενο, ανυπόγραφο, εκτός πολιτικής πραγματικότητας παραληρηματικού χαρακτήρα το οποίο και δεν με εκφράζει.
Ωστόσο το περιβόητο καταστατικό το οποίο δεν έχει δει ποτέ ο κ. Παππάς, βρέθηκε στο σπίτι του στα Ιωάννινα.
  • Ηλίας Παναγιώταρος: Ποιες λαϊκές;
«Για τα μεν περιστατικά Ραφήνας, Μεσολογγίου γνωρίζω ότι δεν ήταν με κεντρική εντολή, δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι νόμιμο ένας κρατικός λειτουργός βουλευτής και εφόσον υπήρξαν έκνομες πράξεις και υπάρχει νομοθεσία να καταλογίσει ευθύνες».
Ο Ηλίας Παναγιώταρος μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν δόθηκε ποτέ κεντρική εντολή, ωστόσο τόσο στα επεισόδια της Ραφήνας, όσο και στου Μεσολογγίου, συμμετείχαν αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
  • Γιάννης Λαγός: Δεν χαιρετάμε ναζιστικά
«Ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα σε δημόσιες εκδηλώσεις του κόμματος και αν ποτέ εμφανιζόταν κάποιος με τέτοια σύμβολα θα του απαγορευόταν η συμμετοχή στην εκδήλωση»
Ωστόσο, ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι κοινό φαινόμενο είναι μέρος του τελετουργικού της Χρυσής Αυγής, κάτι που φαίνεται από αρκετές εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
 

2 σχόλια:

  1. λεφτα υπαρχουν....
    ΔΝΤ
    μαζι τα φαγαμε....
    κατασχεση 1ης κατοικιας...
    ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΄΄ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ΄' ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο αυτό με την χρυσή αυγή έπρεπε να γίνει πρίν καν μπει στην βουλή....κάλιο αργά παρα αργότερα.....
    ¨οποτε και να γινόταν πάλι αυτό θα έλεγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...