ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

0 Οι ξεχωριστές παραλίες της Μήλου

Η Μήλος, το 5ο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, είναι ένα ενεργό ηφαιστειογενές νησί και η ιδιαιτερότητα της αυτή την καθιστά μοναδική στα τοπία με τα διαφορετικά είδους πετρώματα, που αποτελούν αντικείμενο μελέτης επιστημόνων από όλο τον πλανήτη. Το σχήμα του νησιού μοιάζει με πέταλο. Έντονος διαμελισμός, κόλποι και ακρωτήρια έχουν διαμορφώσει τις πανέμορφες παραλίες της Μήλου στα 120 χλμ. της ακτογραμμής της.

Η Μήλος έχει πολλές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί κάθε παραλία της είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη, λόγω των ιδιαίτερων πετρωμάτων που την περικλείουν. Πολλές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ κάποιες άλλες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα. Υπάρχουν περισσότερες από 70 παραλίες με πεντακάθαρα νερά, βράχια σμιλεμένα από τη φύση, σπηλιές, όμορφες αμμουδιές. Με την εγγραφή αυτή θα γνωρίσουμε κάποιες από αυτές.

Η Αλογόμαντρα είναι μια αμμώδης, μη οργανωμένη παραλία κλεισμένη με ψηλά ηφαιστειακά βράχια, τα οποία την χωρίζουν σε δύο κόλπους. Ο σχηματισμός της θυμίζει μάντρα και σ' αυτό οφείλει το όνομά της. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Στο βόρειο άκρο του νησιού βρίσκεται ένας μικρός κόλπος που φιλοξενεί το ψαροχώρι Φυροπόταμος. Η παραλία του χωριού είναι μία από τις ομορφότερες και είναι ένα μικρό λιμάνι κτισμένο γύρω από ένα φυσικό κολπίσκο. Εδώ υπάρχουν και τα περίφημα "σύρματα": τα μικρά σπιτάκια μέσα στα οποία φυλάγονται οι βάρκες κατά τη χειμερινή περίοδο και τα οποία, τα καλοκαίρια, οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν για θερινές κατοικίες.
Φωτογραφία Giudy 2010
Η παραλία Παπάφραγκας βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, σε μια όμορφη τοποθεσία με κολπίσκους, ανοίγματα και σπηλιές. Είναι μια μικρή αμμουδερή παραλία με βράχους να υψώνονται τριγύρω.
Φωτογραφία Vasilis Anastopoulos
Τα Μαντράκια είναι ένας γραφικός, παραθαλάσσιος οικισμός. Η παραλία του είναι μικρή με μικρό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα νερά.
Φωτογραφία  sgitopoulos
Η παραλία Σαρακίνικο δεν είναι από τις καλύτερες της Μήλου, είναι όμως εντυπωσιακή και για το λόγο αυτό πολυφωτογραφημένη. Λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι και ανάμεσά τους μια στενή λωρίδα άμμου. Αυτή είναι η παραλία! Το λευκό των βράχων και το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν μια εκπληκτική αντίθεση, ενώ οι μικροί όρμοι και τα ακρωτήρια που σχηματίζονται προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο ξεχωριστό τοπίο.
Η Πάχαινα είναι μια όμορφη παραλία με άμμο και με θέα τα Γλαρονήσια, τρεις βραχονησίδες, δημιούργημα της ηφαιστειακής λάβας.
Η Φυριπλάκα βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Μήλου. Είναι μια μεγάλη παραλία που κόβεται στη μέση από έναν μεγάλο βράχο. Ρηχά, πεντακάθαρα νερά, λευκή άμμος και λευκά βότσαλα είναι τα χαρακτηριστικά της.
Φωτογραφία geomilos
Ο Προβατάς είναι μια μεγάλη παραλία, σχετικά ρηχή με χρυσοκόκκινη άμμο και εύκολη πρόσβαση. 
Φωτογραφία  Andreas Lorentzatos
Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μήλου είναι αυτή στο Παλιοχώρι. Μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο, περιτριγυρισμένη από πολύχρωμα βράχια.
Φωτογραφία poliplane
Η Αγία Κυριακή είναι επίσης δημοφιλής, οργανωμένη παραλία, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Ψιλή άμμος, πεντακάθαρα νερά, ιδανικό μέρος για ηρεμία και ξεκούραση. 
Φωτογραφία boemissa
Ο Γέροντας, στο νότιο τμήμα της Μήλου, είναι μια παραλία με δύσκολη πρόσβαση, αφού ο επισκέπτης πρέπει να περάσει περπατώντας μέσα από το λατομείο της περιοχής. Το τοπίο όμως αποζημιώνει όσους την επιλέξουν. Η αμμώδης παραλία είναι σ' έναν μικρό κόλπο με λευκά βράχια να την περιστοιχίζουν. Η φυσική αψίδα στα δεξιά της παραλίας εντυπωσιάζει.
Φωτογραφία maxperi 
Το Τσιγκράδο είναι μια όμορφη, μικρή παραλία με λευκή ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Βρίσκεται στο βάθος ενός κόλπου, που περιστοιχίζεται από άγρια, ψηλά βράχια.
Φωτογραφία Ab. aristeidis
Το Αμμουδαράκι βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μήλου. Η ξανθιά άμμος, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια της παραλίας συνθέτουν ένα πολύ όμορφο σκηνικό.
Φωτογραφία elalou 
Δυτικά βρίσκουμε και την παραλία Τριάδες. Πρόκειται για τρεις συνεχόμενες παραλίες με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο και είναι κουραστική. Για όσους έχουν αντοχή, η επίσκεψη θα τους αποζημιώσει.
Φωτογραφία elalou 
Η Συκιά είναι μια ξεχωριστή τοποθεσία στα νοτιοδυτικά της Μήλου. Πρόκειται για μια σπηλιά που κρύβει μέσα της μια υπέροχη παραλία. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι και είναι ένα μέρος με πολλούς επισκέπτες.
Φωτογραφία  michaelkyritsis
Στο ίδιο άκρο της Μήλου βρίσκεται ένα ακόμα μοναδικό μέρος, το Κλέφτικο. Δεν πρόκειται  για μια κλασσική παραλία, αλλά για ένα σύμπλεγμα λευκών ηφαιστειογενών βράχων, που ξεχωρίζουν μέσα στα γαλάζια νερά του πελάγους. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα.
Φωτογραφία boemissa
Πηγές 1 2 3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...