ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

0 Μάλτα: Ταξίδι στο χρόνο

Στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κάστρα που θα σας γοητεύσουν

Μια βόλτα στις καστροπολιτείες της Μάλτας θα σας πείσει ότι ένα ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό. Περπατώντας στους δρόμους και τα στενά σοκάκια θα βρεθείτε μπροστά σε μεσαιωνικά κάστρα, αναγεννησιακά αγάλματα και μεγάλο αριθμό μνημείων, που θα σας γοητεύσουν.

Ανέπαφα στο χρόνο τα ανάκτορα και οι ναοί της πρωτεύουσας Βαλέτας δεσπόζουν σε όλα τα σημεία της πόλης.

Τα πέτρινα σοκάκια οδηγούν στους κήπους του Μπαράκα με υπέροχη θέα στο λιμάνι.



Τα τείχη συνεχίζουν έως το λιμάνι του St. Elmo όπου βρίσκεται το μουσείο πολέμου. Η Βαλέτα έχει συνολικά 33 εκκλησίες πραγματικά αριστουργήματα αρχιτεκτονικής.



Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη που χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Σπουδαία ιστορικά κτήρια είναι το θέατρο Manoel, η βιβλιοθήκη και το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Διασχίζοντας τον κήπο αυτού του ανακτόρου ο επισκέπτης μεταφέρετε σε μια άλλη εποχή.



Ένας στρατός με πανοπλίες όπου οι σφαίρες άφησαν τα σημάδια τους, ξίφη, κανόνια και όπλα. Στους διαδρόμους κοιτάζουν από ψηλά στρατηγοί που ζωγράφισαν καλλιτέχνες της εποχής τους. Στη σύγχρονη πόλη συναντά κανείς εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και υπαίθρια καφέ, με απολαυστικές γλυκές γεύσεις.



Άλλο ένα θέρετρο γεμάτο ζωή είναι αυτό της Σλιέμα, που συνδέεται με το St. Julian με ένα παραλιακό δρόμο. Ένα από τα πιο τουριστικά και πολυσύχταστα μέρη της Μάλτα είναι το St. Joulian.

Η περιοχή στολίζεται από φυσικούς όρμους, σύγχρονες μαρίνες και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πόλη είναι η Rabat, γεμάτη αραβικές επιρροές. Εκεί βρίσκονται οι κατακόμβες στις οποίες βρήκαν καταφύγιο όσοι ασπάστηκαν το Χριστιανισμό όταν ναυάγησε στο νησί ο Απόστολος Παύλος.



Δίπλα στη Rabat υπάρχει η Μεδίνα, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, μια μεσαιωνική πόλη με πολλά πλακόστρωτα δρομάκια. Τα σπίτια είναι κτισμένα με πωρόλιθο σε κίτρινο χρώμα. Μπαίνοντας από την Ελληνική πύλη δεσπόζει ο καθεδρικός ναός και ο δρόμος οδηγεί σε διάφορα παλάτια.



Έξω από την πόλη υπάρχει ένα χωριό με βιοτεχνίες ντόπιων και ένα εργοστάσιο φυσητού γυαλιού, όπου κατασκευάζονται απίθανα αντικείμενα σε όλα τα χρώματα. Άλλα σημεία ιδανικά για εκδρομές είναι σίγουρα το χωριό του Ποπάι, η μπλε σπηλιά στα νότια και το σόου με τα δελφίνια και τις θαλάσσιες φώκιες.

Γκόζο

Το μικρό νησάκι Γκόζο, αξίζει επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας. Πρόκειται για το διάσημο νησί της Καλυψούς, όπου κράτησε σε μια σπηλιά για χρόνια αιχμάλωτο τον Οδυσσέα. Εκεί βρίσκεται το μπλε παράθυρο, ένας μοναδικής ομορφιάς βράχος που από το άνοιγμα του ξεχύνεται όλη η Μεσόγειος.



Το νησάκι αγαπούν ιδιαίτερα οι ερωτευμένοι και οι νεόνυμφοι, καθώς διαθέτει γραφικές παραλίες και γραφικά ψαροχώρια. Όλες οι βάρκες των ντόπιων ψαράδων έχουν μπροστά τα μάτια του θεού Οσίρι για να τους προστατεύει από τα κακά πνεύματα της θάλασσας.



Ένα ξεχωριστό παζάρι με υφαντά και δαντέλες περιμένει πάντοτε τους επισκέπτες στην μικρή πρωτεύουσα του νησιού Βικτόρια. Η μετάβαση στο Γκόζο γίνεται είτε με το φέρυ μέσω του μικρού νησιού Κομίνο, είτε με ελικόπτερο. 
 
 http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...