ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

0 Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στις Κάννες

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στις Κάννες
Η ταινία «India Blues» του Γιώργου Μαρκάκη πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Φεστιβάλ των Καννών. Η χώρα μας δεν έχει άλλη συμμετοχή στη φημισμένη γιορτή της κινηματογράφου, αλλά η παρουσία της στην Κυανή Ακτή θα είναι έντονη.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στο Regions Capitales pour le cinema», μια παραδοσιακή συνάντηση που γιορτάζεται στις Κάννες, έπειτα από απόφαση του Film Commission Ile de France», του γερμανικού Συμβουλίου Μέσων Ενημέρωσης του Βερολίνου- Βραδεμβούργου και των «Film Commissions» της Μαδρίτης και της Ρώμης.


Η εκδήλωση συντονίζεται από τον κορυφαίο Ολιβιέ Ρεν Βεγιόν του «Ile de France Film Commission» και τον Σύμβουλο Πολιτιστικών Υποθέσεων του Ελληνα πρωθυπουργού, Δημοσθένη Δαββέτα, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) που μαζί με μια ομάδα από επτά νέους παραγωγούς, θα ταξιδέψουν στις Κάννες για να συμμετέχουν στη συνάντηση της 21η Μαΐου, για την προώθηση των επερχόμενων έργων τους και να συναντηθούν με ειδικά καλεσμένους ξένους παραγωγούς και χρηματοδότες.

Οι ελληνικές παρουσίες
Οπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» το «παρών» στις Κάννες θα δώσουν: Ο Γιώργος Τσουργιάννης (Horsefly Productions), για την προώθηση του έργου επιστημονικής φαντασίας του Γιάννη Βεσλεμέ «1901» που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Η Αμάντα Λιβανού για την προώθηση του ντεμπούτου της Σοφίας Εξάρχου, με ένα δράμα σε παραγωγή Guanaco Film.

Ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic) για την προώθηση της σκηνοθετικής προσπάθειας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Wasted Youth, Λοκάρνο 2011), με τίτλο «Πεινασμένο Στόμα» που θα γυριστεί τον Ιανουάριο του 2014 και της Ελίνας Ψύκου (η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, Φόρουμ του Βερολίνου 2013) με το «Ίβο και Σοφία» που θα γυριστεί στα τέλη του επόμενου έτους.

Η Μαρία Χατζάκου (Haos Film), για την προώθηση της νέας ταινίας της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (Attenberg, Βενετία 2010), με τίτλο «Duncharon» (Arte France Cinema Award-Cinemart 2012) που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης.

Ο Κώστας Κεφάλας από την Faliro House, εταιρεία παραγωγής του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου με ταινίες όπως: «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Only lovers left alive» του Τζιμ Τζάρμους καθώς και δύο νέες ταινίες του Τέρενς Μάλικ, αναζητά εταίρους παραγωγής για το «Για πάντα», τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια της Μαργαρίτας Μαντά, πρώην στενής συνεργάτιδας του αείμνηστου έλληνα δημιουργού Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η Μαρία Τσίγκα (Αργοναύτες Productions του Πάνου Παπαχατζή), για την προώθηση της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή με τίτλο «Virus», που θα γυριστεί στη Ρωσία και βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης.

Ολες αυτές οι ταινίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα πάνε στις Κάννες στο «Regions Capitales pour le cinema», σε αναζήτηση πρόσθετης χρηματοδότησης για να συμπληρώσουν το χρηματοδοτικό τους πλάνο, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει δεσμεύσεις από εθνικούς φορείς, διεθνείς παραγωγούς, χρηματοδότες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Μαζί με τους κ.κ. Βεγιόν και Δαββέτα, θα παραστούν στη συνάντηση των Καννών ο Γιώργος Παπαλιός και ο Γρηγόρης Καραντινάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής του Ε.Κ.Κ., αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...