ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

0 Bella Italia... πέρα από τα αυτονόητα

Η Ιταλία δεν είναι άδικα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Κι όμως, ο λόγος δεν είναι μόνο η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Βενετία. Ανακαλύψτε «κρυφές» γωνιές της, γεμάτες ανεξάντλητη ομορφιά.

Θαυμάστε τα υπέροχα τοπία της ακτής Αμάλφι, κάντε πεζοπορία στο μαγευτικό Cinque Terre, περιηγηθείτε στους αμπελώνες της Τοσκάνης και ταξιδέψτε στο παρελθόν μέσα από τα ερείπια της θαμμένης Πομπηίας.
Η γειτονική μας Ιταλία δεν είναι άδικα ένας από τους πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους περισσότερους. Και φυσικά ο λόγος δεν είναι μόνο η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Βενετία. Υπάρχουν μικρά χωριά και εξοχές, μνημεία και μεσαιωνικές πόλεις, «γωνιές» που λιγότεροι γνωρίζουν, αλλά σίγουρα αξίζουν να τις επισκεφτούμε αν θέλουμε να νιώσουμε πως στην Ιταλία… η ζωή είναι πραγματικά ωραία!

Θαυμάστε τα ψηφιδωτά της Ravenna Η λαμπρότητα των ψηφιδωτών που λάμπουν μέσα στις βυζαντινές εκκλησίες και τα μνημεία της, είναι εκπληκτική. Η πόλη αυτή της βόρειας Ιταλίας ( www.turismo.ra.it/eng ), έγινε τον 5ο αι. μ.Χ. η πρωτεύουσα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Ρώμη και στολίστηκε με σπουδαία δημόσια κτήρια. Η μεγαλοπρέπεια εκείνης της περιόδου άφησε στην πόλη μεγάλη κληρονομιά εκκλησιών, διακοσμημένων με ψηφιδωτά. Η Ravenna είναι σήμερα γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για την άριστη καλλιτεχνική ποιότητα και την σπουδαιότητα της εικονογραφίας στα αρχαία ψηφιδωτά της από τον 5ο και 6ο αιώνα.
 Φαγητό και κρασί στην ανοιξιάτικη Τοσκάνη
Αφήστε για λίγο τα ιστορικά αξιοθέατα και τα μνημεία και κάντε ένα γαστριμαργικό διάλειμμα, ικανοποιώντας κάθε σας λαχτάρα, στην πιο γραφική και «νόστιμη» ιταλική επαρχία: την Τοσκάνη ( www.turismo.intoscana.it/intoscana2/export/TurismoRTen )! Δοκιμάστε τα διάσημα κρασιά της περιοχής, σταματήστε σε μικρά εστιατόρια για να απολαύσετε εκπληκτικά πιάτα και ερωτευτείτε κάθε κομμάτι της Τοσκάνης: πεδιάδες κατάφυτες με αμπέλια, ελαιώνες, γραφικά χωριά, κάστρα, εκπληκτικές επαύλεις… Πρόκειται για μια πραγματική ιεροτελεστία των αισθήσεων.
 Βόλτα με ατμόπλοιο στη λίμνη Garda
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας ( www.visitgarda.com/en/garda_lake/ ), η οποία βρίσκεται στις πλαγιές των Άλπεων, κοντά στη Βερόνα. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της λίμνης με πλοίο, για να θαυμάσετε τις επαύλεις και τους κήπους που δεν φαίνονται από τον παράκτιο δρόμο. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εκπληκτικό Sirmione, μια μικρή πόλη σε μια χερσόνησο που εκτείνεται στην λίμνη επί 4 χλμ. και διαθέτει ένα ιδιαίτερα γραφικό ιστορικό κέντρο, αλλά και το μεσαιωνικό Gargnano με τις ανθισμένες λεμονιές.
 Περπατήστε στο Cinque Terre
Σίγουρα, τα μονοπάτια ( www.parks.it/parco.nazionale.cinque.terre/Eiti.php ) θα είναι γεμάτα κόσμο, που μπορεί να «ταράζουν» την ηρεμία και την ομορφιά του τοπίου, αλλά πραγματικά αξίζει να τα περπατήσετε. Οι Cinque Terre είναι πέντε πόλεις κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της χώρας που «κρέμονται» από τα τραχιά βράχια πάνω από τη Θάλασσα της Λιγουρίας. Και οι πέντε τοποθεσίες-Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, και Monterosso al Mare- ανήκουν στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να περπατάτε μέχρι να νιώσετε τα πόδια σας να σας… εγκαταλείπουν και στην επιστροφή να πάρετε το τρένο.
 Οδηγήστε στην εκπληκτικής ομορφιάς Ακτή Αμάλφι
Ακόμη και η εκστατική θέα από τη θάλασσα αυτής της εντυπωσιακής ακτογραμμής στα νοτιοδυτικά της Ιταλίας ( www.amalfitouristoffice.it/home.asp ), δε θα σας προετοιμάσει για την απίστευτη βόλτα με λεωφορείο ή αυτοκίνητο κατά μήκος των απότομων «φιδίσιων» δρόμων της Via Amalfitana. Με απότομα βουνά από τη μία πλευρά και γκρεμώδεις πλαγιές προς τη θάλασσα, από την άλλη, πρόκειται για μια μοναδική διαδρομή 30 χιλιομέτρων που θα σας μείνει αξέχαστη. Σαν μπαλκόνι πάνω από την λαμπερή Τυρρηνική θάλασσα, το ορεινό μεσαιωνικό χωριό Ravello, αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό. Κάντε μια στάση για να δοκιμάσετε το πιο γευστικό limoncello της Ιταλίας.
Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο, στην Πομπηία
Κανένας άλλος αρχαιολογικός χώρος δε θα σας μεταφέρει τόσο «ζωντανά» στο παρελθόν: Ο χρόνος στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας ( www.pompeiturismo.it/index.php?lang=en ), έχει «παγώσει» από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., αφήνοντάς την εκπληκτικά ανέπαφη και δημιουργώντας μια παράξενη αίσθηση οικειότητας, σε όσους περιπλανηθούν στα ερείπιά της. Ολόκληρη η πόλη θάφτηκε κυριολεκτικά κάτω από ένα στρώμα στάχτης, ελαφρόπετρας και πέτρας ύψους 6 έως 7 μέτρων, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι θάφτηκαν ζωντανοί και πέθαναν από ασφυξία.
Μερικές ακόμη ομορφιές μακριά από τα… φώτα της δημοσιότητας
Ferrara: Βρίσκεται 50 χλμ. βορειανατολικά της Bologna, πάνω στον Volano, έναν παραπόταμο του Πάδου ( www.ferraraterraeacqua.it/en ). Το πιο γνωστό ίσως σημείο αυτής της αναγεννησιακής πόλης με τα κτήρια από κόκκινα τούβλα, είναι το επιβλητικό κάστρο της οικογένειας Este, που «γέμισε» την περιοχή με παλάτια, κήπους, αλλά και… ίντριγκες ενώ επίσης διαθέτει πολυάριθμα παλάτια πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Η πόλη περιβάλλεται ακόμα από τα αρχαία τείχη της, τα οποία είναι από τα πιο καλά διατηρημένα τείχη της Ιταλίας.
Urbino: Μια ακόμη όμορφη αναγεννησιακή πόλη, στους πρόποδες των Απεννίνων (κοντά στην Ancona), με εντυπωσιακούς πύργους, τείχη, γραφικές γωνιές και με ένα αναγεννησιακό δουκικό παλάτι να δεσπόζει πάνω της.
Αιόλια νησιά: Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό σύμπλεγμα στο Τυρρηνικό Πέλαγος, βόρεια της Σικελίας, που πήρε το όνομά του από τον έλληνα, αρχαίο θεό Αίολο. Τα Αιόλια νησιά είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι και προσελκύουν έως και 200.000 επισκέπτες ετησίως. Το μεγαλύτερο νησί είναι το Lipari, ενώ οι περισσότερες ακτές είναι με βότσαλο ή πλάι σε κάθετες επιφάνειες βράχων και γεμάτες με όμορφους όρμους για κολύμπι.
Gubbio: Αυτός ο όμορφος, γραφικός οικισμός, βρίσκεται σε έναν πράσινο, απότομο λόφο της δυτικής πλευράς των Απεννίνων και μοιάζει σαν τοπίο σε πίνακα ζωγραφικής του 15ου αιώνα. Κάντε βόλτα στο όμορφο ιστορικό του κέντρο με τη μεσαιωνική όψη και περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια για να θαυμάσετε τη γοτθική αρχιτεκτονική.
Πόπη Αθανασοπούλου
pathan@clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...