ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

0 Oι Γερμανοί ξεσηκώνονται κατά της Μέρκελ: ''Εσύ φταις που γινόμαστε αντιπαθείς!''

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η Γερμανίδα Καγκελάριος

Οι Γερμανοί δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα για το κύμα αντιπάθειας που ξεσηκώνεται στην Ευρώπη εναντίον τους, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της. Και η αντιπολίτευση της χώρας, όπως είναι φυσικό, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ανησυχία, εντοπίζοντας την πηγή της αντιπάθειας στο προφίλ και τους χειρισμούς της Καγκελαρίου Angela Merkel.

Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές δηλώσεις πολιτικών των Σοσιαλδημοκρατών: Ο Ralf Stegner στην “Handelsblatt-Online” είπε σχετικά. «Η κυβέρνηση Merkel συνέβαλε κατά πολύ σε αυτή την εξέλιξη. Ξανά και ξανά, λόγω εσωτερικών πολιτικών υπολογισμών, επιχειρεί να καρπωθεί την δυσαρέσκεια για χώρες όπως η Ελλάδα και άλλες, αρχικά με τον απελθόντα κύριο Sarkozy, αλλά και τώρα προφανώς συνεχίζει με την έγκριση της δήμευσης της περιουσίας μικρών καταθετών. Αυτό δεν μένει απαρατήρητο».

Και ο Stegner προσθέτει: «Η Γερμανία είναι υπό την Καγκελάριο Merkel τόσο αντιπαθής όσο ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες».

Την ίδια περίπου κριτική ασκεί και ο Michael Roth, μιλώντας επίσης στην “Handelsblatt-Online”, ο οποίος αποδίδει στην Καγκελάριο δασκαλίστικη συμπεριφορά και παντελή έλλειψη συμπόνιας προς τα θύματα της πολιτικής δραστικών περικοπών. Στην προσωπική αυτή στάση προστέθηκαν και «ταπεινωτικές» δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για στρατηγικούς εταίρους της Γερμανίας όπως η Γαλλία και η Ισπανία.

Παρόλα αυτά, ακόμα και για τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, η σύγκριση της Merkel με τον Hitler και η αναπαράσταση ναζιστικών συμβόλων είναι απαράδεκτη.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι η γερμανική αντιπολίτευση, παρά την κριτική που ασκεί σε λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, σε γενικές γραμμές επικροτεί την συγκεκριμένη συμφωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...