ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

0 43 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Αυλωνίτη, αλησμόνητη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο]

43 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Αυλωνίτη, αλησμόνητη μορφή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο]
Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Βασίλης Αυλωνίτης ανήκει στην χρυσή ομάδα των ηθοποιών που έκαναν τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο τόσο αξιόλογο και ξεχωριστό. Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Βασίλης Αυλωνίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1904. Η ενασχόλησή του με την υποκριτική έγινε εντελώς τυχαία, όπως αναφέρει το Tlife. Δούλευε στα παρασκήνια ενός θεάτρου στο Θησείο, όταν οι συνάδελφοί του τον έσπρωξαν για πλάκα στη σκηνή, την ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτο κόσμο. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα αμηχανίας, ο Αυλωνίτης άρχισε να χορεύει κωμικά και να κάνει με πλάκα με το κοινό που τον αποθέωσε από το πρώτο κιόλας βράδυ.


Οι συνεργασίες του αμέτρητες και με όλα τα μεγαθήρια του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Ο Βασίλης Αυλωνίτης πέθανε στις 10 Μαρτίου του 1970 από καρδιακή προσβολή.

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες του ήταν φυσικά το Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο με τη Τζένη Καρέζη και τον Μίμη Φωτόπολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...