ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

0 Tα συμπληρώματα ασβεστίου κάνουν κακό στην καρδιά

asvestio kardiaΜετά από παρακολούθηση της υγείας σχεδόν 390.000 ατόμων ηλικίας 50 ως 71 ετών επί 12 έτη, ειδικοί  από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι άντρες  πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου. Η έρευνα δείχνει ότι τα  συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν κατά 19% τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JAMA), οι άνδρες που λάμβαναν καθημερινά τουλάχιστον 1.000 mg ασβεστίου σε μορφή συμπληρώματος αντιμετώπιζαν 19% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με εκείνους που δεν λάμβαναν τέτοιου είδους συμπληρώματα.

Ασβέστιο, άνδρες και καρδιά

«Ανακαλύψαμε ότι η λήψη ασβεστίου σε μορφή συμπληρώματος και όχι μέσω της διατροφής συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά αίτια αλλά μόνο στους άνδρες και όχι στις γυναίκες» έγραψαν οι ερευνητές και προσέθεσαν: «Απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση σχετικά με το αν υπάρχει πράγματι διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από τη λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου. Σε κάθε περίπτωση με δεδομένη την ευρεία χρήση τέτοιων συμπληρωμάτων είναι άκρως σημαντικό να εκτιμηθεί η επίδρασή τους γενικότερα στον οργανισμό, εκτός από την υγεία των οστών». 

Σημειώνεται ότι προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει σύνδεση μεταξύ της λήψης μεγάλων δόσεων συμπληρωμάτων ασβεστίου και θανάτου από καρδιά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

http://www.healthyliving.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...