ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

0 Τα ισχυρότερα σαγόνια στην ιστορία της Γης

Τα ισχυρότερα σαγόνια στην ιστορία της Γης
Αρχαία πιράνχας είχαν δάγκωμα πιο ισχυρό από εκείνο των Τ.rex!
Μια εντυπωσιακή διαπίστωση έκαναν ερευνητές στις ΗΠΑ. Οπως υποστηρίζουν, ένας μακρινός πρόγονος των πιράνχας διέθετε το ισχυρότερο δάγκωμα στην ιστορία του ζωικού βασιλείου στη Γη. 

Το Megapiranha paranensis ζούσε πριν από δέκα εκατομμύρια έτη και το δάγκωμά του είχε ισχύ 30 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του σώματός του – η αναλογία αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη φύση....


  • Mega-δάγκωμα
Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον μελέτησαν ευρήματα του M.paranensis – αυτός ο πρόγονος των πιράνχας είχε κοινά χαρακτηριστικά με τα σημερινά πιράνχας αλλά ήταν πιο μεγάλος σε μέγεθος. Οι ερευνητές συνέκριναν την ισχύ του δαγκώματος του M.paranensis με εκείνη διάφορων αρχαίων αλλά και σύγχρονων θηρευτών της θάλασσας και της στεριάς.
Διαπίστωσαν ότι το δάγκωμα ενός M.paranensis βάρους 2 περίπου κιλών είχε ισχύ 60 κιλών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα μεγαλύτερα σε μέγεθος M.paranensis μπορούσαν να δαγκώσουν με ισχύ από 150-550 κιλά, ίσως και με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.
Ο T.rex μπορούσε να δαγκώσει με ισχύ που έφτανε τα 1500 κιλά αλλά σε καμία περίπτωση το δάγκωμά του δεν πλησίαζε τη σχέση ισχύος-βάρους του M.paranensis. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα σαγόνια του M.paranensis ήταν πιο ισχυρά από εκείνα των μεγάλων καρχαριών που μπορούν να εξοντώνουν φάλαινες.
«Οταν αρχίσαμε να βλέπουμε τα δεδομένα της έρευνας μείναμε έκπληκτοι από το πόσο ισχυρό ήταν το δάγκωμα αυτού του σχετικά μικρού ψαριού» αναφέρει ο Τζάστιν Γκρούμπιχ, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται on line στην επιθεώρηση «Scientific Reports».


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...