ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

0 Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία

Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία
Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στην όμορφη Τσεχία. Συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στην πανέμορφη πρωτευουσά της,την Πράγα,την καρδιά της Ευρώπης. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω η Πράγα έιναι μια πόλη, γεμάτη από αξιοθέατα, με μέρη που θα σας μαγέψουν και θα σας αφήσουν μια ευχάριστη ανάμνηση από ένα ξεκούραστο ταξίδι. ‘Αλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η πολιτιστική της κληρονομιά την οποία θα την προσέξετε με τη καθε σας ματιά. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες της ηλικίες.Ρίξτε μια ματιά στα μέρη που θα πρέπει να επισκεφθειτε στο ταξίδι αυτό.

Ιστορικό Κέντρο της Πράγας
Το ιστορικό κέντρο της Πράγας αντιπροσωπεύει μια «υπέρτατη» έκφραση της Μεσαιωνικής Πολεοδομίας.

Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Ιστορικό Κέντρο της Πράγας
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Ιστορικό Κέντρο της Πράγας
Γέφυρα του Καρόλου
Βεβαιωθείτε ότι θα πατήσετε πόδι σας στην Γέφυρα του Καρόλου. Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μια από τις πιο γνωστές ιστορικές γέφυρες η οποία διασχίζει τον ποταμό Μολδάβα στην Πράγα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1357 υπό την εποπτεία του Βασιλιά Καρόλου IV, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Και διευκόλυνε σε σημαντικό βαθμό την μετακίνηση από την Παλαιά Πόλη στις γύρο περιοχές.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Γέφυρα του Καρόλου
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Γέφυρα του Καρόλου
Καθεδρικός Ναός του Άγιου Βήτου
Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό μνημείο της Τσεχίας. Βρίσκεται μέσα στο λόφο του Χρατσάνι. Εδώ στεφόντουσαν οι βασιλείς της Βοημίας, ενώ αποτελούσε και τον τόπο της ταφής τους.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Καθεδρικός Ναός του Άγιου Βήτου
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Καθεδρικός Ναός του Άγιου Βήτου
Το Κάστρο της Πράγας
Το Κάστρο της Πράγας αποτελείται απο πολλά διάφορα κτίσματα το οποίο βρίσκετε στο Χρατσάνι στη κορυφή ενός λόφου αριστερά του ποταμού Μολδάβα. Στο Κάστρο αυτό φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Το Κάστρο της Πράγας
Πλατεία Βενκεσλάς
H Πλατεία Βενκεσλάς στην Πράγα είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, διαμερίσματα, εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Ακόμα υπάρχουν τράπεζες και μια σειρά από τοπικά και διεθνή καταστήματα. Γενικά αποτελεί ένα ευχάριστο μέρος για να κάνετε την βόλτα σας ή να πάρετε το γεύμα σας.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Πλατεία Βενκεσλάς
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Πλατεία Βενκεσλάς
Μνημείο Vyšehradský Hřbitov
Το μνημείο Vyšehradský Hřbitov ιδρύθηκε το 1869 και αποτελεί τη τελευταία κατοικία πολλών συνθετών, καλλιτεχνών, γλύπτών, συγγραφέων, καθώς και από επιστημόνων και πολιτικών προσώπων. Το μνημείο αυτό αποτελεί ένα αρκετά δημοφιλες αξιοθέατο της Πράγας
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Μνημείο Vyšehradský Hřbitov
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία- Μνημείο Vyšehradský Hřbitov
Εβραϊκή Συνοικία
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Πράγας αποτελεί η Εβραική Συνοικία.Οι πρώτοι Εβραίοι ήρθαν στην Πράγα την εποχή του μεσαίωνα.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Εβραϊκή Συνοικία
Κτίριο Tančící Dům
Το κτίριο Tančící Dům (Χορευτικό Σπίτι) είναι μια αρχιτεκτονική που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Κτίριο Tančící Dům
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Κτίριο Tančící Dům
Αστρονομικό Ρολόι Πράγας
Μια άλλη αρχιτεκτονική που αξίζει να δείτε είναι το Αστρονομικο Ρολοι,το οποίο αποτελέι το σημα κατατεθεν στην χωρα και κλεινει σχεδόν 6 αιωνες ζωης. Και είναι το μοναδικό στον κόσμο.Το πιο σηματικο εξαρτημα του ρολογιου ειναι ο αστρολαβος, ειναι ενα οργανο αστρονομικο με την βοηθεια του οποίου οι αστρολογοι και οι ναυτικοι καθοριζουν την θεση τους βασει των αστεριων ,του ηλιου και της σεληνης
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Αστρονομικό Ρολόι Πράγας
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Αστρονομικό Ρολόι Πράγας
Εμπορικό Κέντρο Παλλάντιουμ
Άμα θέλετε να κάνετε ψώνια, θα πρέπει σίγουρα να το επισκεφθείτε, αλλά πριν το κάνετε βεβαιωθείτε ότι έχετε το 100% της ενεργειάς σας.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Εμπορικό Κέντρο Παλλάντιουμ
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Εμπορικό Κέντρο Παλλάντιουμ
Θέατρο,Όπερα Stavovské divadlo
Το Θέατρο των Τάξεων όπως το μεταφράζουν στα ελληνικά αποτελεί το ιστορικό θέατρο της Πράγας,το οποίο συγκεντρώνει ολη την πολυτέλεια που χρειάζεται ένα θέατρο. Το θέατρο αυτό περιλαμβάνει τρία καλλιτεχνικά σύνολα,την όπερα,το δράμα και το μπαλέτο. Αμα είστε φαν του κλασσικού, αξίζει να δείτε μια παράσταση στο θέατρο αυτό.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Θέατρο,Όπερα Stavovské divadlo
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Θέατρο,Όπερα Stavovské divadlo
Βοτανικός Κήπος-Valdštejnská zahrada
Ο βοτανικός κήπος Valdštejnská είναι οτι πρέπει για να χαλαρώσετε απο το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας. Η ομορφία του θα σας καθηλώσει.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Βοτανικός Κήπος Valdštejnská zahrada
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Βοτανικός Κήπος Valdštejnská zahrada
Ζωολογικός Κήπος Zoo Praha
Οπωσδήποτε να πάτε. Είναι ένα μεγάλο ζωολογικό παρκο με πολλά είδη ζώων. Αξιζει τον κόπο να πάτε, αλλά να είστε προετοιμασμένοι για πολύωρο περπατημα γιατί είναι μεγάλο σε έκταση.
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Ζωολογικός Κήπος Zoo Praha
Ένα Ταξίδι στην Όμορφη Τσεχία-Ζωολογικός Κήπος Zoo Praha
Αμα σας άρεσε η γενική εικόνα της Πράγας και θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι μπορείτε να το οργανώσετε εύκολα και γρήγορα εδώ.
http://tut.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...