ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

0 Nomophobia: Ο τεχνολογικός φόβος να μην έχεις κινητό

Αν δεν πηγαίνετε πουθενά  χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο, αν φοβάστε μήπως χάσετε το σήμα και δε μπορείτε να μιλήσετε, ή τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να αποφορτιστεί η μπαταρία σας, τότε μάλλον πάσχετε από την καινούρια τεχνολογική ''φοβία'' που αποκαλείται στα αγγλικά ''Nomophobia'' ή πιο περιγραφικά ''No mobile phone phobia''.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του 2012 που διενεργήθηκε από τη Βρετανική  εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας SecurEnvoy, 66% των Βρετανών που ερωτήθηκαν φοβούνται πως θα χάσουν το κινητό τους ή θα το αποχωριστούν για κάποιο λόγο, ενώ 41% παραδέχεται πως έχει περισσότερα από ένα κινητά.

Περισσότερες είναι οι γυναίκες που έχουν τη φοβία αυτή συγκριτικά με τους άντρες με ποσοστό 70% έναντι 61%, ενώ οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν μέχρι και 2 κινητά, με ποσοστό 47% έναντι 36%.

Τα ανησυχητικά σημάδια

*Αδυναμία να κλείσουμε το κινητό μας.
*Να ελέγχουμε μανιωδώς ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναπάντητων κλήσεων.
*Να έχουμε συνέχεια το κινητό συνδεδεμένο με το φορτιστή για να μην αδειάσει η μπαταρία.
*Να μην πηγαίνουμε ούτε μέχρι το μπάνιο χωρίς το κινητό μας.


Στο δείγμα των 1000 ανθρώπων που ρωτήθηκαν, περισσότερο εθισμένοι στη χρήση του κινητού τηλεφώνου φαίνεται να είναι οι νέοι 18-24 ετών με ποσοστό 77%,  ενώ ακολουθεί το ηλικιακό γκρουπ 25-34 ετών με ποσοστό 68% .

Η μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι ελέγχουν το κινητό τους κατά μέσο όρο 34 φορές την ημέρα. Ωστόσο, παρόλο που το 49% των ερωτηθέντων  ενοχλείται εάν κάποιος ελέγξει τα μηνύματά τους χωρίς τη συγκατάθεση τους, οι περισσότεροι δεν βάζουν καμία ρύθμιση ασφαλείας, ενώ μόνο το 46% χρησιμοποιεί κάποιον κωδικό για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του τηλεφώνου του.

Σύμφωνα με τη δράση Saferinternet.gr, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε είδους τεχνολογία έχει ως στόχο να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να διευκολύνει την καθημερινή μας ζωή, και τίποτα παραπάνω.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...