ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

0 Ανακαλύφθηκε θησαυρός της θρακικής φυλής των Γετών στη Βουλγαρία

Ένα κιβώτιο - οστεοθήκη που περιέχει χρυσά αντικείμενα που χρονολογούνται από τα τέλη του τέταρτου ή τις αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής Ντιάνα Γκέργκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ένα ξύλινο κιβώτιο που βρέθηκε σε ένα ανώτερο στρώμα του τύμβου του Ομουρτάγκ (στη βορειοανατολική Βουλγαρία) περιέχει καμένα οστά και προσφορές εξαιρετικής τέχνης από χρυσό που ήταν τυλιγμένες σε ένα πανί του οποίου η ύφανση περιέχει και χρυσή κλωστή, εξήγησε η Ντιάνα Γκέργκοβα....
Ένα διάδημα στολισμένο με κεφάλια λεόντων και φανταστικών ζώων, βραχιόλια, ένα δαχτυλίδι με ανάγλυφη μορφή του Έρωτα, και στολισμένα ηνία αλόγου, αποτελούν μέρος του θησαυρού αυτού των Γετών, μια από τις θρακικές φυλές που κατοικούσαν στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Ευρώπης από τη 2η χιλιετία π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα, πρόσθεσε.

"Ο θησαυρός βρίσκεται στον υψηλότερο τύμβο, που σηματοδοτεί την κορύφωση του πολιτισμού της Γετών", οι οποίοι έζησαν και στις δύο πλευρές του Δούναβη. Αυτός ο τύμβος είναι μέρος της ίδιας νεκρόπολης όπου βρίσκεται ο τάφος του Σβεστάρι (βορειοανατολικά) του 3ου αιώνα π.χ. που ανακαλύφθηκε το 1982, και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τόνισε.

Η Ντιάνα Γκέργκοβα είχε ήδη ανακαλύψει στον ίδιο τύμβο μεταξύ 1992 και 1996 ένα τάφο με δωρικούς κίονες, καθώς και το σκελετό ενός αλόγου που είχε ταφεί σύμφωνα με το τελετουργικό των Γετών. Οι ανασκαφές αυτές όμως έχουν διακοπεί λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η αρχαιολόγος είναι πεπεισμένη ότι ο τάφος ενός βασιλιά της Θράκης θα ανακαλυφθεί σε αυτόν τον τύμβο σε μελλοντικές ανασκαφές.

"Το εύρημα μας δείχνει το μεγαλείο του τόπου των Γετών, μιας φυλής που, με τις ιδέες της για την αθανασία της ψυχής, είχε επηρεάσει φυλές της Δυτικής Ευρώπης, όπως οι Κέλτες". Κελτικά φύλα έχουν αφήσει ίχνη από το περασμά τους στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως με κεραμικά αντικείμενα, σημείωσε η Γκέργκοβα.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...