ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

0 Το πρώτο υλικό στον κόσμο που αυτοθεραπεύεται…!!!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Stanford δημιούργησαν το πρώτο υλικό στον κόσμο που μπορεί να αυτοθεραπεύεται όταν...
φθαρεί επανειλημμένα (σε θερμοκρασία δωματίου), ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται ελάχιστη πίεση όταν αγγίζεται, με αποτέλεσμα να φαντάζει ιδανικό για χρήση σε μελλοντικές αυτοσυντηρούμενες συσκευές.

Μια τέτοια ιδιότητα είχε παρατηρηθεί πρόσφατα και στο γραφένιο, αλλά όπως σε όλα τα αυτοσυντηρούμενα υλικά, έτσι και σε εκείνη την περίπτωση απαιτούνται μεγάλες θερμοκρασίες για να κινηθούν τα άτομα που επιδιορθώνουν τη δομή του. Εδώ βρίσκεται και η μεγάλη καινοτομία του νέου συνθετικού υλικού του Stanford....
Η διαδικασία επιδιόρθωσης είναι πολύ γρήγορη και λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Για παράδειγμα, μια χαρακιά επιδιορθώνεται μέσα σε μόλις μισή ώρα. Παράλληλα, η χαμηλή θερμοκρασία δεν επιφέρει αλλαγές στη δομή του υλικού και μπορεί να επαναεπιδιορθωθεί πολλές φορές.

Το υλικό αποτελείται από ανθεκτικό πλαστικό πολυμερές (μακριές αλυσίδες μορίων ενωμένες με δεσμούς υδρογόνου) με προσθήκη σωματιδίων νικελίου που προσδίδουν ηλεκτρική αγωγιμότητα, ανθεκτικότητα σε μηχανικές κινήσεις και ευαισθησία στην αφή, λόγω της μετακίνησης τους όταν εφαρμοστεί πίεση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το νέο υλικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικές συσκευές και καλώδια που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία (π.χ. στο εσωτερικό τοίχων ή σε οχήματα), έτσι ώστε να επιδιορθώνονται μόνα τους και να επαναφέρουν τη ροή του ηλεκτρισμού χωρίς το κόστος συντήρηση.

Μελλοντικός στόχος είναι να προσδώσουν ελαστικότητα και διαφάνεια, έτσι ώστε να γίνει κατάλληλο για επικάλυψη ηλεκτρονικών συσκευών ή οθονών.

http://periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...