ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

0 Τώρα μαλώνουν μεταξύ τους ποιος πρωτομίλησε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που μετά τα καλά λόγια Μέρκελ και Ολάντ σε Σαμαρά «αλληλοκατηγορούνται» για το ποιος άνοιξε πρώτος τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «αγαπημένος μας» Φίλιπ Ρέσλερ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, που σε σημερινή του συνέντευξη στην Frankfurter Rundschau αναφέρεται ξανά στην Ελλάδα και αποποιείται την... πατρότητα της φράσης «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι διαχειρίσιμη».
«Αυτή την έκφραση τη χρησιμοποίησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup. Εγώ αντίθετα υπέδειξα ότι, εντωμεταξύ, με τον ESM και το Σύμφωνο Σταθερότητας, διαθέτουμε έξοχους μηχανισμούς για τη διασφάλιση σταθερότητας. Και πολλές από τις χώρες-εταίρους, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία ή η Ιταλία, δείχνουν ότι ο δρόμος που ακολουθείται οδηγεί στην ικανοποίηση των στόχων. 
Εμείς οι Ευρωπαίοι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για κάτι τέτοιο. Εάν όλοι τηρούν τους κανόνες, μπορεί στο τέλος το ευρώ να γίνει το πιο σταθερό νόμισμα του κόσμου», λέει.
Φαίνεται όμως ότι γενικώς, ο κ. Ρέσλερ δεν πείθει. Φαίνεται από άρθρο της Süddeutsche Zeitung με τίτλο: «Η λάθος διάγνωση του δρος Ρέσλερ».
«Όταν ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν τρομάζει πλέον, έχει κατά νου μια θεραπεία. Προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη από τις πιθανές συνέπειες της ευρωκρίσης. Ο Ρέσλερ μοιράζει φραστικά ηρεμιστικά. Αυτός είναι ο ρόλος του υπ. Οικονομίας και είναι ίσως χρήσιμος σε εποχές που η οικονομία βρίσκεται σε τέτοια δυσμενή κατάσταση.
Κι όμως η θεραπεία του Ρέσλερ έχει ένα σημαντικό λάθος. Τη συστήνει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να κρίνει, εάν είναι σωστή. Όπως κάθε άλλος πολιτικός, ο υπ. Οικονομίας δεν γνωρίζει εάν οι εκτιμήσεις του αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή απλά στη γνώμη του τελευταίου οικονομολόγου με τον οποίο μίλησε».
Με το θέμα της ανεργίας και τις επιπτώσεις που θα έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε αυτό τον τομέα μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ασχολούνται επίσης πολλές γερμανικές ιστοσελίδες. Αφορμή είναι τα στοιχεία της ILO, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ΟΗΕ.
Το Spiegel σημειώνει: «Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, θα αυξανόταν δραματικά η ανεργία στις 17 χώρες μέλη. Για το ενδεχόμενο αυτό προειδοποιούν τώρα τα Ηνωμένα Έθνη. Η ανεργία στη Γερμανία θα σκαρφάλωνε στο 9%».
Σύμφωνα με την ILO, ακόμα χειρότερα θα ήταν τα πράγματα εάν κατέρρεε ολόκληρη η ευρωζώνη. Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η ανεργία στη Γερμανία το 2014 θα έφτανε στο 11,3%. Στη Γαλλία δε, η ανεργία θα έφθανε στο 17% ενώ στην Ισπανία θα εκτοξευόταν στο 36,9%.
Τέλος, η Bild φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, στο γνώριμο πάντα ύφος της, με τον τίτλο «Ξέφρενα πάρτι στη Θεσσαλονίκη». Η εφημερίδα σημειώνει: «Κρίση; Ποια κρίση; Όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα το μόνο που πράγμα που κυριαρχεί είναι να σφίγγεις γερά τα δόντια, τότε δεν ξέρει τη Θεσσαλονίκη. Στη δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, διασκεδάζει κανείς σαν να μην υπάρχει αύριο. Και αυτό όχι μόνο το Σαββατοκύριακο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...