ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

0 Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης

Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (10)
Δεν πρόκειται για τρικ στο Photoshop! Το Salar de Uyuni (salar είναι η επιφάνεια με αλάτι – αλυκή στα Ισπανικά) είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου και έχει έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Στην πραγματικότητα, πριν από περίπου 30.000-42.000 χρόνια, η περιοχή ήταν μέρος μιας γιγάντιας προϊστορικής λίμνης, της λίμνης Minchin. Όταν η λίμνη αποξηράνθηκε, άφησε πίσω της δύο νέες λίμνες και δύο τεράστιες περιοχές με ερήμους από αλάτι, την Salar de Coipasa και την μεγαλύτερη εκ των δύο Salar de Uyuni.




Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (2)
Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Βολιβία, κοντά στην κορυφή των Άνδεων, και καλύπτεται από μια κρούστα αλατιού λίγων μέτρων, η οποία είναι εξαιρετικά επίπεδη με το μέσο όρο των διακυμάνσεων της σε υψόμετρο το ένα μέτρο σε όλη την περιοχή της Salar. Η γιγάντια περιοχή, ο καθαρός ουρανός και η εξαιρετικά επίπεδη επιφάνεια, κάνουν την Salar ένα ιδανικό αντικείμενο για τη βαθμονόμηση των υψομετρητών των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.

Όταν καλύπτεται από νερό, αυτό το μοναδικό μέρος γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης…
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (3)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (4)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (5)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (6)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (7)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (8)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (9)
Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...