Αν και πολλοί λίγοι γνωρίζουν την εν λόγω ανακάλυψή του, για την οποία, μάλιστα, ουδέποτε «χαιρετίστηκε» από το κοινό, ο ίδιος κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 1881, την οποία και έλαβε. Ως αποτέλεσμα των πολύωρων και κοπιαστικών εργασιών του εντός του εργαστηρίου με γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες, ο Έντισον έστρεψε την προσοχή του κάποια στιγμή και σε κάτι όχι τόσο πολύπλοκο:
Τοποθέτησε μικρά φρούτα και φρέκα λαχανικά μέσα σε μεγάλα γυάλινα δοχεία και στη συνέχεια αφαίρεσε τον αέρα με αντλία, ενώ παράλληλα έκλεισε ερμητικά το άνοιγμα με ένα άλλο κομμάτι γυαλί. Τα αγαπημένα του ζαρζαβατικά και τα φρούτα διατηρήθηκαν για πολύ περισσότερο χρόνο, ενώ ήταν το ίδιο φρέσκα και λαχταριστά μετά από αρκετές ημέρες. Έτσι ο Έντισον άνοιξε το δρόμο στη διατήρηση φρούτων και λαχανικών εκτός εποχής υπό μορφήν… μαρμελάδας, κομπόστας κ.λπ., καθώς η ανακάλυψή του στην πορεία δεν περιορίστηκε μόνο στη διατήρηση της φρεσκότητας.
http://perierga.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου