ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

0 Δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα… σε κορμούς δέντρων!

perierga.gr - Δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα σε... κορμούς δέντρων!
Το καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκίνησε στο Βερολίνο ονομάζεται «Forest Books» («Δάσος από Βιβλία») και σκοπό έχει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο βιβλίο. Ειδικότερα, μια συνεργασία δασοκόμων, ξυλουργών και πωλητών βιβλίων με την ονομασία Baufachfrau ξεκίνησε τη δημιουργία δημόσιων βιβλιοθηκών στους δρόμους του Βερολίνου… μέσα σε κορμούς δέντρων.

«Μεταμορφώνουμε τους νεκρούς κορμούς δέντρων σε μια ζωντανή ανταλλαγή βιβλίων, προσφέροντας τη γνώση δωρεάν σε όλο τον κόσμο», λένε οι υπεύθυνοι. Έτσι ένα μικρό «δάσος βιβλίων»… φύτρωσε στην πόλη, όπου οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το αγαπημένο τους βιβλίο για κάποιον άλλο και να πάρουν οι ίδιοι το δικό του!perierga.gr - Δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα σε... κορμούς δέντρων!
Οι «κατασκευαστές» δημιούργησαν ράφια στους πεσμένους κορμούς και στη συνέχεια στερέωσαν τα «δέντρα της γνώσης» στο πεζοδρόμιο. Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανειστούν όποιο βιβλίο επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας Bookcrossing, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία.
perierga.gr - Δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα σε... κορμούς δέντρων!
«Η επιτυχία είναι ήδη μεγάλη και το ενδιαφέρον του κόσμου αποδεικνύεται τεράστιο στην προσπάθειά μας αυτή, η οποία, μάλιστα, αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ σαν έργο για την «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη»», συμπληρώνει ένας εκ των υπευθύνων.
perierga.gr - Δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα σε... κορμούς δέντρων!http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...